La méteo

La méteo: últimes hores de temps mogut, però nous canvis a la vista

Ruixats al nord-est, neu al Pirineu i ventades dijous a l'espera de més calma divendres

2 min

BarcelonaEls ruixats han reaparegut aquestes últimes hores amb temperatures que encara han baixat més. Una refrescada que tocarà fons dijous al nord del país coincidint amb el plat fort de la inestabilitat. S’esperen xàfecs i alguna tronada a les comarques de Barcelona i de Girona, nevades al Pirineu i més ventades. La setmana que ve podria ser massa freda per a l’època.

Dijous: temps mogut

A primeres hores poden caure alguns ruixats a la costa de Barcelona i sud de la de Girona. Poca cosa, i després hi haurà una treva. Serà a partir del migdia i durant la tarda quan cauran xàfecs irregulars en aquestes mateixes comarques. Localment aniran acompanyats de tempesta i calamarsa.

A més, arribarà precipitació més continuada a la cara nord del Pirineu, amb una cota de neu que pot baixar fins als 1.100 metres. La nevada pot saltar intermitentment a la cara sud. A les cotes altes de l’Alt Pirineu es poden acumular entre 5 i 10 centímetres de neu nova.

A la resta del país s’espera més sol, sense risc de precipitacions. D'altra banda, la ventada de mestral i de tramuntana bufarà amb ganes a la Costa Brava, amb mala mar; al sud del país, i als cims del Pirineu i del Prepirineu. Atenció, perquè a la tarda la ventada també pot arribar a les valls pirinenques.

Divendres: més calma

El temps serà molt més tranquil i ja no s’esperen precipitacions enlloc. Tot i que al matí encara bufarà tramuntana al nord de l’Empordà, acabarà desapareixent i s’espera vent del sud. Les temperatures pujaran, amb ambient més suau al migdia, però normal per a l’època.

Cap de setmana: alguns canvis

A partir de dissabte, tornarà a bufar la tramuntana a l’Empordà, però amb força sol. Diumenge els intervals de núvols aniran a més i poden caure alguns ruixats locals al Pirineu i al nord-est. L’ambient serà normal per a l’època, potser més fresc diumenge.

Possible retorn del fred?

Els models meteorològics mantenen que la setmana vinent arribaria un canvi important de temps. A partir de dilluns, les temperatures es desplomarien, amb un ambient massa fred per a l’època els pròxims dies. Les precipitacions guanyarien terreny, i la cota de neu al Pirineu cauria per sota dels 1.000 metres. En tot cas, encara queden dies i hi ha incertesa en aquest sentit. Tot plegat ho anirem confirmant en properes previsions. 

stats