La méteo

Nuvolositat en augment i ambient suau

Temps tranquil a l'espera de l'arribada de ruixats a la meitat nord entre dilluns i dimarts

2 min
Els bancs de boira seran ben presents a punts del litoral.

El mercuri va ser el protagonista de dissabte, en què va marcar valors força superiors als que tocaria pocs dies abans d'entrar a la primavera i va deixar un ambient càlid en moltes comarques (més dades al final d'aquesta informació). Diumenge les temperatures seran encara una mica més altes i plenament primaverals, i repetiran algunes màximes de 25°C a 28 °C. A partir de dilluns tornarà el moviment meteorològic, tot i que no s'espera cap episodi de pluja abundant i general.

Diumenge: més calor

La calma es mantindrà diumenge amb estones de sol i pocs matisos, ja sense risc de precipitacions enlloc. No obstant això, els núvols alts i mitjans aniran en augment arreu, i els núvols baixos i algunes boires també aniran a més en trams de la costa, amb temperatures més frenades i un ambient més humit, però sense més conseqüències.

Dia plàcid per gaudir de l’exterior i amb temperatures que encara pujaran més i quedaran per sobre del que tocaria aquests dies del mes de març. Moltes màximes s'acostaran als 20 °C, però a les zones més càlides de l’interior i del sud localment es poden assolir o superar els 25 °C. Mànigues curtes en algunes zones al migdia amb contrast tèrmic entre el dia i la nit i inversió tèrmica.

Temperatura màxima prevista per diumenge.

Dilluns i dimarts: alguns canvis

El temps tranquil i estable del cap de setmana durarà poc i dilluns s'aproximarà un nou front amb inestabilitat que provocarà xàfecs i algunes tronades en indrets de la meitat nord, tot i que les últimes actualitzacions dels models meteorològics han reduït l'extensió d'aquests ruixats, que quedarien molt concentrats en comarques pirinenques. Dimarts es podria repetir la jugada, amb creixement de nuvolades i alguns ruixats en punts de la meitat nord, més extensos i intensos que els de dilluns. A la resta del país, sol i intervals de núvols i una temperatura que baixarà lleugerament, però que mantindrà l'ambient primaveral.

A partir de dimecres: nous fronts

Dimecres s'acostarà un altre front atlàntic, que arribarà desgastat a casa nostra i deixarà poca aigua. Aquesta situació podria persistir divendres, amb un nou front que podria fer ploure una mica en més comarques, uns canvis que encara s’han d’anar confirmant. Tot plegat amb temperatures que es mantindran força suaus, en una setmana en què la primavera arribarà oficialment dimecres.

Balanç d'un dissabte primaveral

La calor va ser la protagonista de dissabte en força indrets de Ponent i de la meitat sud del país, on es va viure el dia més càlid de l'any fins ara. Es va superar la barrera dels 25 °C en molts punts, entre els quals destaca la màxima d'Aldover (Baix Ebre), amb 27,4 °C (+1,2 respecte de divendres) o els 26,5 °C de Benissanet (Ribera d'Ebre), una temperatura 0,3 °C superior a la del dia anterior. Aquesta calor atípica, amb valors més propis del mes d'abril o maig, es mantindrà diumenge i dilluns.

Anomalia de les temperatures màximes a Catalunya durant el mes de març

A partir de dades de 140 estacions del Meteocat. Període de referència 2009-2020.

stats