La méteo

La méteo: nou pic de calor abans d'un altre canvi de temps

La calma i la calor aniran a més dimarts i dimecres, però acabarem la setmana amb un temps més mogut

2 min

BarcelonaLa calor i la calma han estat les protagonistes d’un cap de setmana que ha acabat amb màximes que han superat els 30 °C a Ponent i a la vall de l’Ebre. Ambient càlid i amb aires de principis d’estiu sense extrems que tindrà continuïtat els pròxims dies, tot i que amb algunes variacions. Aquest dilluns ens arriba un petit canvi de temps que farà reaparèixer alguns ruixats i farà baixar els termòmetres a l’interior i al Pirineu. Inici canviant d’una setmana que viurà una mica de tot, també un nou pic de calor.

Dilluns: petit canvi de temps

L’arribada d’una cua de front desgastat provocarà un petit canvi de temps. Hi haurà més intervals de núvols en general i al matí no es descarta algun ruixat dispers i feble a qualsevol punt, sobretot al litoral i al Pirineu. Ben poca cosa en general. Serà a la tarda quan cauran alguns xàfecs o tronades amb més cara i ulls de forma molt irregular a punts del Pirineu i del Prepirineu, i potser en zones properes com ara la Catalunya Central.

Tot plegat amb unes temperatures que baixaran una mica a l’interior i al Pirineu, però que es mantindran semblants al litoral i al prelitoral, fins i tot una mica més altes al sud. L’ambient es mantindrà força càlid a la majoria del país i es poden tornar a assolir o superar els 30 °C a l’interior sud. La cota de neu rondarà els 2.800 metres i entrarà la tramuntana a l’Empordà.

Dimarts: més calma i calor

El temps tornarà a ser força tranquil dimarts, amb més sol que núvols i sense pluja en general. Tan sols cauran alguns xàfecs de tarda locals a la zona del Pirineu, sense descartar alguna tronada. Les temperatures pujaran una mica més, sobretot al Pirineu, a l’Alt Empordà i al sud del país. Moltes màximes es mouran entre els 23 i els 28 °C.

Dies vinents: una mica de tot

Les temperatures tocaran sostre dimecres, amb ambient de principis d’estiu. No obstant això, entre dijous i divendres augmentarà la inestabilitat i sembla que el cap de setmana també serà més mogut. Incertesa encara en aquest sentit, però les temperatures baixarien amb aquest nou canvi de temps i la calor afluixaria. 

stats