La méteo

La méteo: adeu a la calor atípica i temps mogut per Setmana Santa

Passarem de temperatures desbocades divendres a més fresca els propers dies i risc de precipitacions

2 min

BarcelonaEls termòmetres es dispararan de forma transitòria aquest divendres i tindrem un pic de calor totalment fora de lloc per a l’època. A l’Ebre es poden fregar els 30 °C, i tot plegat amb força calma i sol, però encara amb pols en suspensió. No obstant això, el temps començarà a canviar el cap de setmana a l’espera de possibles pluges, neu i més fred a principis de Setmana Santa.

Divendres: calor desbocada

Les temperatures tocaran sostre divendres, especialment al litoral, al prelitoral i a les comarques del sud. Moltes màximes es mouran entre els 20 °C i els 25 °C al prelitoral i a l’interior, però localment se superaran aquestes xifres, i fins i tot es poden fregar els 30 °C a l’Ebre. Calor totalment desbocada i gens habitual per a l’època.

Tot plegat amb força sol, tot i que el cel seguirà terrós i una mica enterbolit per la pols en suspensió i alguns núvols prims. També hi haurà alguns núvols baixos o boires matinals, sobretot a la costa, així com algun ruixat local de tarda al Pirineu. Poca cosa en una jornada aprofitable, amb calma i ambient d’avançada primavera.

Cap de setmana: primers canvis

L’entrada del vent del nord farà baixar les temperatures dissabte, i la pols en suspensió anirà marxant amb un cel més blau. No obstant això, el descens més destacat dels termòmetres tindrà lloc diumenge, quan les màximes poden quedar entre 5 i 10 graus més baixes en relació amb les de dijous.

Tot plegat amb més nuvolades i alguns ruixats dispersos dissabte en punts del Pirineu, el Prepirineu i el nord-est. Poca cosa. I Diumenge de Rams caurà alguna gotellada o ruixat feble a la costa i prelitoral de Barcelona i a la meitat nord del país. La tramuntana i el mestral bufaran dissabte a l’Ebre i a l’Empordà.

Setmana Santa moguda

Els mapes continuen marcant que entre dilluns i dimarts ens acabaria afectant una borrasca activa ubicada al sud de la Península que es combinaria amb aire fred provinent de l'Atlàntic. Això provocaria pluges més generals, neu al Pirineu baixant de cota i un ambient clarament més fresc o fred. Una previsió encara una mica incerta que haurem d’anar confirmant. El temps quedaria inestable durant tota la Setmana Santa.

stats