La méteo

La méteo: temps molt mogut amb xàfecs, calamarsades, neu i ventades

Dilluns serà el dia més inestable, però dimarts es mantindran el vent i la neu en algunes comarques

2 min

BarcelonaEl temps mogut i hivernal del cap de setmana tindrà continuïtat en l'inici d'aquesta nova setmana. El pas d'un nou front que ens acabarà de creuar durant aquest dilluns obrirà la porta a una entrada d'aire fred en altura que provocarà nous xàfecs i tronades, més ventades i més neu al Pirineu. Podríem tenir més opcions de veure ploure aquesta setmana.

Dilluns: tongada de xàfecs

Nova jornada de moviment meteorològic, amb una borrasca que es desplaçarà des de la Bretanya francesa fins al golf de Gènova. El pas d'un front associat a aquesta borrasca deixarà alguns plugims a primera hora del matí, tot i que posteriorment s'obriran clarianes. Serà a partir de mig matí i durant el migdia i la tarda quan creixeran nuvolades al nord-est, amb xàfecs dispersos però localment intensos a les comarques de Barcelona i Girona que poden anar acompanyats de tempesta, calamarsa o pedra tova, com ja va passar les tardes de divendres i dissabte.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu l'avís per situació meteorològica de perill per pluja intensa durant la segona meitat de dilluns a les comarques gironines (amb l'excepció del Ripollès), el Vallès Oriental i Occidental, el Maresme i el Barcelonès.

A més, la nevada anirà a més al Pirineu de Lleida, i també poden arribar alguns ruixats dispersos o gotellades a la tarda a la resta del país, especialment als Ports, on la cota de neu s'ubicarà entorn els 1.100 m. El vent bufarà al llarg del dia al sud i l'ambient serà hivernal, amb una cota de neu que baixarà dels 1.600 als 1.200 metres en general.

Dimarts: neu al Pirineu i alguns ruixats

La pertorbació ja se situarà a l'àrea del golf de Gènova, una situació que provocarà que bufi vent intens de nord a l'Empordà i de nord-oest a les comarques del sud, i que reactivarà la nevada al Pirineu. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha activat un avís per acumulacions de neu de més de 20 cm per sobre dels 1.200 metres a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran, tot i que la cota de neu serà inferior, entre els 800 i els 1.000 metres. A la resta del país, el temps serà més estable, amb més estones de sol, però durant la tarda es podrien repetir alguns ruixats al nord-est, menys intensos i extensos que els del dilluns.

La resta de la setmana: més calma a l'espera de nous canvis

Dimecres al matí encara hi haurà restes d'inestabilitat, amb algun ruixat dispers, però a partir de llavors els núvols aniran desapareixent i el sol serà el protagonista. Però no serà l'únic, perquè el vent de tramuntana i mestral bufarà amb força als dos extrems del país i a l'alta muntanya pirinenca, amb cops de vent que podran superar els 100 km/h. Dijous un nou front farà augmentar la nuvolositat, amb alguna nevada al vessant nord del Pirineu occidental, a l'espera de la possible arribada d'una borrasca entre dissabte i diumenge que podria portar pluges més continuades a força comarques.

stats