La méteo

La méteo: Compte enrere per a l'arribada de més pluja i neu

Entre divendres i el cap de setmana les precipitacions escombraran tot el país

2 min

BarcelonaUn front desgastat provocarà alguns ruixats al Pirineu i al nord-est fins dimarts a la tarda, així com vent encara en algunes comarques. Després d’una treva a mitjans de setmana, una borrasca activa portaria pluges generals i una nova nevada al Pirineu a partir de divendres.

Dimarts: alguns ruixats i vent

El front poc actiu que ens ha creuat de matinada i que ha portat alguns ruixats al Pirineu mantindrà la inestabilitat de cara a aquest dimarts al nord del país. Tot plegat es traduirà amb alguns xàfecs irregulars a partir de mig matí i durant el migdia i la tarda al nord-est. Poca cosa, però no es pot descartar alguna tronada local a les comarques de Girona. També caurà algun ruixat aïllat al Pirineu i Prepirineu, mentre que nevarà feble i intermitentment a la cara nord pirinenca amb una cota de neu de 1000 a 1200 metres, però localment fins als 800 metres.

En canvi, a la resta del país dominarà el sol sense risc de precipitacions, i encara amb vent d’entre ponent i mestral al centre i al sud. La tramuntana també bufarà fins a primera hora de la tarda al nord de l’Empordà. Fred una mica més moderat a primeres hores i màximes semblants, tot i que baixaran al Pirineu.

Dimecres i dijous: força calma

La calma dominarà fins dijous, amb força sol combinat amb alguns núvols i ja sense vent de mestral. Les temperatures es mantindran semblants amb petites pujades i baixades, molt en la línia de les normals per a l’època o lleugerament per sota.

Possibles pluges a la vista

Totes les mirades estan posades a partir de divendres, quan arribarà una borrasca activa que pot provocar una regada general i més neu al Pirineu. Fins i tot dissabte podríem tenir una segona tongada de precipitacions que, poc a molt, anirà sumant litres, especialment al Pirineu.

Una situació encara incerta que haurem d’anar acotant en pròximes previsions. Tot i que no parlem d’un temporal de pluges importants, anirem regant i el temps es mantindrà mogut. Una bona manera de començar a posar fil a l’agulla a la sequera, tot i que encara ha de caure molta aigua.

stats