La méteo

Temps mogut i amb nous canvis aquest cap de setmana

Dissabte seguiran les ventades i els ruixats dispersos segons la zona i diumenge arribarà un altre front. Es manté l’ambient d’hivern

2 min
DSC0005

El moviment meteorològic ha estat el protagonista de les darreres hores, amb un còctel de ruixats, ventades, nevades al Pirineu i una marcada baixada de temperatures. Dissabte ha començat amb un mercuri que indicava valors molt inferiors als que teníem fa només 48 hores: 5,5 ºC a l’Observatori Fabra de Barcelona (dijous no van baixar dels 9,5 ºC) o -2,0 ºC a Puigcerdà, on dijous la temperatura a primera hora del dia era 6 ºC més elevada que avui. I atenció, perquè aquest temps mogut i sobtadament més hivernal tindrà continuïtat durant els propers dies.

Dissabte: vent i ruixats

El sol serà el protagonista en gran part del país amb ventades d’entre ponent i mestral que tornaran a ser localment fortes a la meitat sud, tot i que perdran força durant la segona meitat del dia. A partir del migdia i durant la tarda s’esperen nous xàfecs molt dispersos en punts de les comarques de Girona i de Barcelona i del Pirineu i el Prepirineu. Localment intensos i acompanyats de tempesta i calamarsa, com ja va passar divendres a la tarda a l’Empordà, i amb una cota de neu d’entre 800 i 1000 metres, puntualment per sota. Ambient hivernal sense extrems amb moltes màximes que voltaran els 10 a 15 ºC.

Diumenge: nou canvi de temps

La nuvolositat anirà clarament en augment i serà una jornada de cel força gris i rúfol en conjunt, però sense gaire aigua. Arribaran precipitacions al Pirineu de Lleida amb una cota de neu que pujarà de 1200 a 1600 metres, puntualment inferior a les valls del vessant sud per l’acumulació d’aire fred. També arribaran alguns ruixats per Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, mentre que a la resta del país a tot estirar cauran quatre gotes. Vent de ponent i garbí que farà pujar una mica les temperatures.

Setmana que ve: més ruixats

El temps es mantindrà mogut i entre dilluns i dimecres una borrasca provocarà una nova nevada al Pirineu i nous xàfecs dispersos en pràcticament qualsevol comarca, especialment durant la segona meitat de dilluns. Depenent del posicionament final de la pertorbació, rebrem més o menys aigua, tot i que no sembla una situació gaire generosa. Tot plegat amb ambient hivernal i una cota de neu de tan sols 800 a 1000 metres.

Al llarg de la setmana hi haurà més opcions de veure ploure o nevar, ja que els mapes indiquen que, de cara al cap de setmana, ens podrien visitar nous fronts atlàntics. Encara queden dies i el grau d’incertesa és elevat, així que tot plegat ho haurem d’anar seguint amb molta atenció en les properes previsions.

stats