La méteo

La méteo: nous ruixats molt irregulars al llarg de tota la setmana

Els xàfecs seguiran apareixent a diversos punts del país, tot i que no a tot arreu

2 min

BarcelonaLes pluges d'aquest dimarts han regat pràcticament tot el país, amb més de 30 l/m² en alguns casos i més aigua cap als pantans, mentre que de matinada hi ha hagut algun patac d'aigua local (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Un temps mogut i canviant que es mantindrà dimecres, amb nous ruixats. De matinada i al matí pot ploure més aviat a la costa, i a la tarda en punts de muntanya i del nord-est. Primavera en estat pur, amb una mica de tot els pròxims dies i unes temperatures que es mantindran a ratlla.

Dimecres: nous xàfecs

De matinada i al matí estarà força ennuvolat, amb alguns xàfecs. Els més probables s’esperen en punts del litoral i del prelitoral de Tarragona i de Barcelona, sense descartar algun patac d’aigua. La resta del dia quedarà un cel canviant, i novament a la tarda cauran alguns ruixats i tempestes molt irregulars en punts del Pirineu, el Prepirineu, el nord-est, el prelitoral i els Ports. Tot plegat una loteria, i difícilment podrà arribar a ploure a la resta del país. La cota de neu es mourà entre els 2.200 i els 2.000 metres, puntualment per sota.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o baixaran més, especialment al sud del país. En canvi, poden pujar lleugerament a l’interior i nord-est. En tot cas, l’ambient es mantindrà poc calorós, amb termòmetres a ratlla. Fresca a primeres hores i moltes màximes de 17 a 23 °C al centre del dia.

Dies vinents: una mica de tot

Els pròxims dies es mantindrà la variabilitat meteorològica. Per tant, tindrem un cel canviant amb una mica de tot. Es repetiran alguns ruixats, sobretot a les tardes, en àrees de muntanya i del nord-est. Potser dijous al matí es repetiran xàfecs en àrees de la costa central i sud. El cap de setmana sembla que podrien arribar pluges a Ponent i al Pirineu de Lleida, situació encara molt incerta.

En qualsevol cas, seguirem amb aquest temps canviant típicament primaveral. I tot plegat amb unes temperatures que, tot i remuntar lleugerament a partir de divendres, es mantindran molt a ratlla, sense calorades a la vista. Ambient força normal per a l’època en conjunt.

Balanç de les pluges

Aquesta matinada hi ha hagut algun patac d'aigua local a la costa que ha deixat fins a 42 l/m² a Constantí (Tarragonès) en poca estona. Tot plegat després que un front de pluges hagi regat dimarts tot el país, tot i que no de la mateixa manera. Les precipitacions més destacades s’han registrat en punts del Pirineu, el Prepirineu i Barcelona i Girona, així com algun tram costaner, amb alguns valors de 20 a 40 l/m². No obstant això, localment s’han superat aquestes xifres. A continuació podeu consultar les estacions del Meteocat que han superat els 30 l/m² fins ara:

Una aigua que també ha deixat més de 15 o de 20 l/m² a les capçaleres dels principals rius pirinencs. Una gran notícia per seguir aportant aigua als pantans, sobretot els de les conques internes, que ja ronden el 26%. Aigua molt benvinguda en general. En canvi, al sud del país i a Ponent és on menys hi ha plogut; de fet, cap a la Terra Alta i a l’extrem sud de Ponent no hi ha plogut gens. 

stats