La méteo

La méteo: cap de setmana de màniga curta i sense paraigua

Les temperatures pujaran clarament amb calor i sense pluja en general

2 min

BarcelonaEl temps mogut de les últimes hores encara es mantindrà divendres, amb xàfecs en diverses comarques, però serà la traca final abans d’un canvi de temps el cap de setmana que ens portarà molta més calma. Dissabte ja no plourà enlloc i les temperatures pujaran clarament. Ens esperen un parell de dies per aprofitar en general i marcadament més càlids, amb aires preestiuencs. No obstant això, diumenge a la tarda reapareixeran alguns ruixats al Pirineu que la setmana vinent aniran a més.

Divendres: traca final dels xàfecs

Divendres serà l’últim dia mogut d’aquesta setmana. Temps molt canviant, amb cel variable i ruixats des de bon matí. Cauran inicialment de manera dispersa en qualsevol punt, i seran més probables a Ponent i al Pirineu i al Prepirineu de Lleida. Entre el migdia i la tarda els xàfecs i les tempestes guanyaran terreny per diverses comarques. Afectaran sobretot zones de l’interior, del Pirineu, del Prepirineu, de l’Ebre, del prelitoral i del nord-est.

Les precipitacions seran molt irregulars, però localment fortes i acompanyades de calamarsa. Difícilment arribarà a ploure a la costa. En aquest sentit, el Meteocat ha activat diverses alertes per pluja sobtada i intensa, que pot deixar més de 20 l/m² en mitja hora al nord de les comarques de Girona i de Barcelona:

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis o baixaran a les comarques de Lleida. Moltes màximes es mouran entre els 19 ºC i els 24 ºC, un ambient normal per a l’època. A primeres hores farà fresca o poc fred en conjunt.

Cap de setmana: calma i calor

L’aire fred que tenim en altura marxarà dissabte i l’estabilitat tornarà amb l’arribada d’una falca anticiclònica. Ens espera un primer dia del cap de setmana estable amb força sol i tan sols algunes nuvolades de tarda inofensives en punts de muntanya, sense descartar alguna gotellada local al Pirineu Oriental. Petits matisos en una jornada per aprofitar i amb una clara pujada de les temperatures.

L’ambient serà clarament més càlid al centre de la jornada al prelitoral i a l’interior, amb moltes màximes de 23 ºC a 28 ºC. Fins i tot a Ponent i a l’interior sud es poden assolir o superar localment els 30 ºC. La sensació serà de preestiu. En canvi, els termòmetres quedaran més frenats en trams costaners i en alguna raconada del Pirineu.

De cara al diumenge, la novetat serà que a la tarda reapareixeran alguns ruixats irregulars en àrees del Pirineu i del Prepirineu. En canvi, a la resta del país hi seguirà dominant la calma, amb calor que fins i tot es pot accentuar una mica més.

Setmana que ve: una mica de tot

Sembla que la setmana que ve els xàfecs aniran a més, sobretot a les tardes i al Pirineu. No obstant això, la pluja no arribarà ni de bon tros a tot arreu i tampoc es veuen tongades de precipitacions generals a la vista. Tot plegat amb unes temperatures que es mantindran a la banda alta, amb ambient càlid durant les hores centrals de la jornada.

 

stats