La méteo

La méteo: calma i calor a l'espera de nous canvis la setmana que ve

Les temperatures encara pujaran una mica més els pròxims dies, però la setmana vinent arribaran ruixats i una refrescada.

3 min

BarcelonaLa calma ha tornat a dominar aquest dimecres i ja no s’han repetit les tempestes de dies enrere, amb temperatures que han pujat clarament fins als gairebé 30 °C al sud (trobareu totes les dades al final d'aquesta informació). Una tranquil·litat meteorològica que tindrà continuïtat durant pràcticament tota la resta de setmana, amb força sol en general i sense pluges. Les temperatures aniran pujant cada dia una mica més i l’ambient serà lleugerament més càlid del que tocaria, amb un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit. No obstant això, la setmana que ve començarà amb un nou canvi de temps que portarà ruixats i una caiguda dels termòmetres.

Dijous: calma total

Serà una nova jornada marcada per la calma i el sol radiant en general. Al matí hi haurà algunes boires en fondalades interiors, tot i que no se’n descarta alguna a la línia de la costa. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya del nord del país, però seran totalment inofensives i no deixaran pluja enlloc. El vent del nord desapareixerà del tot.

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica més, tant de dia com de nit. Tot i això, l’ascens tèrmic al centre del dia serà acusat al Pirineu, ja que marxarà del tot l’embossament d’aire fred dels últims dies. L’excepció la trobarem a la Costa Brava i a la Costa Daurada, on recularan algun grau. En general, moltes màximes es mouran entre els 21 i els 26 °C, més baixes a la costa i al Pirineu, i més altes a Ponent i a l’interior de l’Ebre. A primera hora farà menys fred, però el contrast tèrmic serà marcat.

Divendres: més calor

Les temperatures seguiran pujant divendres i l’ambient serà càlid al migdia, amb moltes màximes fregant o superant els 25 °C al prelitoral i a l’interior. No obstant això, a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden apropar als 30 °C. Tot plegat amb calma total i sol radiant, amb tan sols algunes boires matinals i nuvolades de tarda en zones de muntanya. Tampoc es descarten núvols baixos o alguna boira en trams costaners.

Cap de setmana: petits canvis

La calma seguirà dominant amb força sol dissabte i diumenge, però arribaran algunes bandes de núvols prims i reapareixeran alguns xàfecs al Pirineu, sobretot a l’occidental. Petits matisos en un context de temps tranquil en general i temperatures que tocaran sostre dissabte, amb calor marcada al centre del dia. L’ambient serà més propi de mitjans o de finals de juny en alguns casos. Jornades per aprofitar a l’exterior.

Proper canvi de temps

Els mapes mantenen que entre dilluns i dimarts de la setmana que ve arribaria un embossament d’aire fred que provocarà un nou canvi de temps. Si es confirmés, això es traduiria en ruixats a diverses comarques, així com una clara baixada dels termòmetres. Una situació que encara no està gens clara, ja que queden dies i depenent de la posició final de l’aire fred tindrem més o menys aigua. Tot plegat ho anirem confirmant els pròxims dies.

Balanç del dimecres

Les temperatures han fet un bon salt aquest dimecres. Moltes màximes s’han mogut entre els 20 i els 25 °C, amb ambient ben càlid al centre de la jornada, però ha fet més fresca al Pirineu i en algun tram costaner. On més calor ha fet ha estat entre la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, on s’han registrat molts valors entre els 26 °C i els gairebé 30 °C per efecte del vent de mestral reescalfat. Destaquen els 29,6 °C d'Aldover (Baix Ebre), els 29,3 de Benissanet i els 28,5 °C de Vinebre (Ribera d'Ebre), a més dels més de 27 °C registrats en molts municipis de les comarques de Tarragona i de Ponent. Una calor que també anirà a més a la resta de comarques interiors i prelitorals els pròxims dies.

stats