Societat 11/12/2012

Un informe dels Mossos recull l'ús de projectils el 14-N

Segons publica 'El Periódico', el text té data del 21 de novembre i dóna detalls sobre l'actuació dels Mossos a l'àrea on Ester Quintana va perdre l'ull. Segons Interior, Felip Puig desconeixia l'existència de l'informe quan va negar l'ús de pilotes de goma el 14-N

Ara
1 min

BarcelonaApareixen noves dades sobre la polèmica actuació dels Mossos d'Esquadra durant la jornada de vaga general del passat 14-N, en què Ester Quintana va perdre l'ull esquerre durant les protestes. En la seva compareixença el passat 3 de desembre al Parlament de Catalunya, el conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar que els agents no havien utilitzat pilotes de gomes durant l'actuació del 14-N. Tanmateix, i segons publica aquest dimarts 'El Periódico', puig desconeixia, en el moment de la seva compareixença, l'existència d'un informe clau dels Mossos que, segons el diari, recull l'ús de projectils per part dels agents de la policia catalana el dia de la vaga general en l'àrea on Ester Quintana va perdre l'ull.

Segons el diari, l'informe té data del 21 de novembre, 12 dies abans de la compareixença de Puig, i recull que a les 21.20 hores un agent de la brigada mòbil dels Mossos va baixar de la furgoneta en aquesta zona i va efectuar un tret amb la llançadora de projectils deformables GL-06 Single Shot Launcher.

El diari explica que fonts d'Interior van assegurar aquest dilluns al rotatiu que el conseller Felip Puig desconeixia l'existència d'aquest informe.

stats