SOCIETAT
Societat 25/11/2011

El jutge absol el noi acusat de matar el treballador de l'hotel del Fòrum a la Mercè de 2009

A la sentència, destaca que la única persona que va poder culpar directament l'acusat va ser el seu amic Josep A., a qui la resta de testimonis van assenyalar com autor del cop que va matar el treballador. El jutge ha demanat que se li obri una investigació.

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl titular del jutjat penal 5 de Barcelona ha absolt Marc R., el jove acusat de matar al treballador de l'Hotel AC del Fòrum durant unes festes de la Mercè perquè considera que no hi ha suficients proves que l'inculpin, com era d'esperar.

Els fets van passar durant la Mercè de 2009, quan un grup de joves va voler entrar a un hotel del Fòrum per utilitzar el lavabo. Els vigilants els ho van impedir, per la qual cosa quatre dels joves, Marc R. V. –que era l'acusat–, Josep A., Arnau C. i Albert C., es van encarar amb ells. A partir d'aquí els fets són confusos. Un dels vigilants i dos dels nois van sortir al carrer, moment en què la víctima, treballador de manteniment de l'hotel, va sortir a ajudar el seu company i separar els joves violents. Hi va haver dos cops de puny: un d'ells va fer trontollar la víctima, pare de dos fills, que va caure al terra rodó i va morir poc després.

A la sentència, el jutge considera provat que l'acusat –a qui a condemnat a una multa per una falta de maltractament– va donar un primer cop a la cara del treballador i d'un altre recepcionista, però no va ser l'autor del cop mortal.

Els testimonis culpen un altre noi

Ja durant el judici, el jutge va informar a un dels amics, Josep A., que li obriria una investigació per veure si era ell el veritable autor del cop que va matar el vigilant, després de que molts testimonis l'inculpessin.

A la sentència, el jutge recull com els testimonis van assenyalar a un noi "amb el cabell clar, alt i corpulent i amb un tatuatge", descripció que coincideix amb la de Josep A. i no amb la del acusat, que és el més baix dels amics.

"Qui és la única persona en el judici oral que manté que va veure com el senyor Marc R. propinava un cop de puny a la víctima i aquest queia al terra inconscient? Doncs bé, la única persona que diu això sense cap dubte és Josep A.", destaca el jutge, que ha enviat la causa a instrucció perquè s'obri una investigació contra ell.

stats