Societat 30/08/2014

Una avaria a Barajas provoca retards a molts aeroports espanyols

Ja ha estat reparada i ha recuperat la normalitat aquest migdia

Europa Press
1 min
SIS ANYS DE GESTACIÓ 
 La privatització dels aeroports és a la taula des que el 2008 la va plantejar Zapatero.

MadridDiversos aeroports de bona part d'Espanya estan experimentant aquest dissabte retards i cancel·lacions en molts dels seus vols com a conseqüència de la caiguda del sistema automàtic de control de trànsit aeri (SACTA) de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que coordina tots els radars de la zona centre, nord i nord-oest del país. Segons ha explicat el cap del departament tècnic del SEPLA a Europa Press, Ariel Shocron, l'avaria ha afectat gairebé tot Espanya, menys a la zona est, controlada per Barcelona i a la sud, que es controla des de Sevilla.

La caiguda del sistema automàtic de control de trànsit aeri (SACTA) de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que coordina tots els radars de la zona centre, nord i nord-oest del país, ja ha estat reparada, segons han assenyalat fonts d'AENA a Europa Press. Per la seva banda Enaire ha assegurat que s'ha recuperat la normalitat en els plans de vol a partir de les 13.00, segons l'agència Efe.

Aquesta avaria ha durat unes dues hores aproximadament. Tal com ha explicat Shocron, ha obligat a paralitzar els enlairaments de totes les zones afectades per evitar més congestió a les pistes i perquè és més "segur i econòmic". En canvi, s'han permès els aterratges que, tot i això, s'han hagut de fer sense cobertura de radar. Per reforçar la seguretat, s'han espaiat els temps entre els esmentats aterratges, que han passat de dos a cinc minuts entre avió i avió.

stats