Bars de vins nascuts el 2015

Regina Rodríguez Sirvent
21/11/2015

La Volàtil: una carta original i arriscada

“Oferim el que a nosaltres ens agradaria beure i menjar: el producte per excel·lència. Com el vi, com més natural i nu millor”. A la Vanessa l’avala la passió i una vida (de 29 anys) dedicada a la restauració i la sommelieria.

El Víctor, el seu germà, enginyer de professió, va veure la llum vinícola de camí a una entrevista, quan va rebre la trucada de la primera pedra cap al somni de La Volàtil.

Cargando
No hay anuncios

Des d’aquell moment es va tirar de cap al món del vi i la seva escola va ser el Bar Brutal, fins que “en una conjunció de tres vectors” -pare, fill i filla- va néixer La Volàtil i una carta de vins de 230 referències original i arriscada. El secret d’aquesta foto d’equip són les riallades de la cuina i la mirada múrria d’un servei que sap que els plats s’evaporaran amb els ulls dels comensals oberts com taronges.

Són les ganes d’un equip que estima la seva feina i respecta la gastronomia de qualitat. Una fórmula que els porta a fer un vinet i una tapa a La Volàtil fins i tot quan tenen festa.

Cargando
No hay anuncios

(Muntaner, 6. www.lavolatil.com)

El Tap de Suro: de la Cerdanya a Barcelona

Cargando
No hay anuncios

Si heu anat a Puigcerdà és probable que hàgiu fet un vinet al Tap de Suro, bé per múltiples recomanacions o perquè heu passat prop del campanar i us ha atret el rebot d’una llum càlida a tres esglaons del carrer Querol. El Tap va obrir el 2003 i des d’aleshores s’ha convertit en un referent del vi i les tapes pirenaiques. Doncs bé, el Tap ha fet la maleta i ha decidit instal·lar-se en un pis més gran a la gran ciutat (sense tancar el de la Cerdanya, esclar). L’Oriol va obrir les portes el març d’aquest any, només un mes més tard de convertir-se en pare, així que l’aventura barcelonina és doble. Però la recepta del Tap continua intacta: producte i producte. Hi trobareu els clàssics, com la fusta de formatges amb els hits del Molí de Ger, les trufes artesanes de la Cerdanya i les hamburgueses amb carn dels Pirineus. Ja veureu que aquest Tap és més gran i té més vins i més plats, però l’essència és la mateixa.

(Mallorca, 202. www.tapdesuro.com)

Cargando
No hay anuncios

Què és més difícil, prendre una bona copa de vi sense una bona tapa o una bona tapa sense un bon vi? Us proposem diverses solucions, totes escandalosament suculentes. Des d’un entrepà de cua de toro combinat amb una mançanilla fins a una taula de formatges de la Cerdanya i una trufa artesana amb Pedro Ximénez. Passin i salivin

T de Tapeo: taverna catalanoandalusa

Cargando
No hay anuncios

És la nit d’un dimarts de novembre -combinació poc atractiva- i el T de Tapeo és ple. Té mèrit: Assaonadors no és precisament carrer de pas, el germà gran, el Tapeo de Daniel Rueda, ressona des d’aquí i no fa ni dos mesos que han obert. La fusta fa olor de nou, les rajoles sevillanes brillen i el marbre està impecable. Sona guitarra espanyola: “Hem volgut fer una taverna catalanoandalusa, un bar de pas on vingui la gent del barri a fer un vinet i una tapeta per obrir la gana”. I quins vinets i quines tapetes. Carlos Calle és un veterà dels fogons barcelonins (Comerç 24, Bravo, Velódromo, Tapeo) que capgira inesperadament les tapes clàssiques. Comencem amb un negre lleuger i una ensaladilla amb pop, continuem amb tripa de bacallà, mongetes de Santa Pau i safrà, i els callos amb anguila van amb una mançanilla que allarguem fins a l’entrepà de cua de toro, i rematem amb una trufa artesana i un Pedro Ximenez. Tot dit.

(Assaonadors, 25. www.tapeoborn.cat)

Cargando
No hay anuncios

Jovani & Vins: vins en família

Dimecres, 17.29 h.

Cargando
No hay anuncios

-Ei! Mira, m’agafes acabant de repartir ampolles a Vilassar!

-Ja plegues?

Cargando
No hay anuncios

-Estic a punt: passo per Calella, deixo un parell de caixes a Barcelona, després a Coma-ruga, i cap a casa a sopar.

Aquest és el Robert, el germà mitjà dels Jovani. Els altres dos van més o menys igual. La Montsa, entre la cava, les xarxes i els tastos a la nova botiga, i el Sergi dissenyant la marca i administrant l’empresa. Jovani & Vins és una empresa feta de família. Damunt d’un turonet de les Conilleres, al Penedès, coronant una cascada d’heures amplíssima que mor en un camp de vinyes de macabeu i parellada, hi ha una petita cava. És la cava Berdié. L’any 2000 la va comprar el pare Jovani i aquí va néixer el primer cava Berdié. I sis anys més tard, després d’una verema que va unir els tres germans, van decidir abandonar les seves respectives feines i agafar les regnes del somni del pare.

Una dècada més tard tenen set caves i tres vins propis (Origami Wines), i la bogeria vinícola els ha portat fins a la poma d’or de Sant Antoni, just a l’altra banda del ja mític Federal Cafè. Allà hi han obert Jovani & Vins, un bar-botiga de dos pisos preciosos fets de pedra vista i mobles restaurats. De dimecres a diumenge podeu anar-hi a fer una copeta o un tast i escollir entre una oferta de 250 vins. Aposten pels vins catalans, els cellers petits i alguna joia difícil de trobar. Podreu acompanyar-los amb embotits ibèrics i un assortit de luxe de 70 formatges que van variant entre 220 referències segons temporada. El bon maridatge està assegurat i una conversa vinícola amb la Montsa, també.

(Comte Borrell, 30. www.jovanivins.com)