Societat 05/07/2017

Estabilitzat l'incendi d'Avinyó, al Bages

El foc ha cremat una seixantena d'hectàrees de vegetació, majoritàriament agrícoles

Ara
1 min

AvinyóEls Bombers de la Generalitat sonen per estabilitzat l'incendi que s'ha originat al Bages, al terme municipal d'Avinyó. El foc ha afectat 62 hectàrees de superfície forestal i agrícola, i la deixalleria situada al polígon Punsic. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, havia ordenat el confinament de la població d'Avinyó de manera preventiva, i els bombers han cancel·lat la recomanació quan han vist que els tasques d'extinció evolucionaven favorablement:

Gendrau havia recomanat als ciutadans que viuen a la zona que es quedessin a casa i tanquessin finestres per evitar les conseqüències del fum.

Les flames han cremat 38 hectàrees forestals i 24 d'agrícoles, aproximadament; hi ha gairebé trenta dotacions terrestres dels Bombers i nou mitjans aeris treballant en l'extinció.

L'incendi ha obligat restringir la calçada de la B-431, i s'ha tallat la BP-4313 entre els quilòmetres 26,5 i 29,5. A més, els efectius dels Bombers han desallotjat preventivament el polígon industrial el Punsic, del municipi d'Avinyó.

Del total de la superfície cremada fins al moment, un 60% són terrenys agrícoles. Els bombers estan atacant les flames des de la carretera comarcal B-431, al quilòmetre 49.

stats