EDUCACIÓ
Societat16/02/2011

Neix Somescola.cat, una plataforma unitària per defensar la immersió lingüística

Una quarentena d'entitats s'han unit per defensar l'escola en català i plantar cara a la sentència del Tribunal Suprem

Redacció

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Encapçalada per Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, la FAPAC i la FAPAES i el centre UNESCO de Catalunya, una trentena d'entitats més s'han unit per tirar endavant la coordinadora Somescola.cat, que neix amb l'objectiu de defensar el model d'escola catalana i continuar millorant el model lingüístic del sistema educatiu català. Somescola.cat ja té lloc web des d'on donarà a conèixer la seva tasca i el manifest fundacional i intentarà aconseguir el màxim d'adhesions possibles, ja siguin del món educatiu i cultural, o de títol individual. Somescola.cat ha sorgit arran de les sentències del Tribunal Suprem que qüestionaven l'ús del català com a llengua vehicular a les escoles.

Amb l'esperit de proposta de la manifestació del 10 de juliol com a record, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que Somescola.cat és una continuació d'aquest esperit de proposta per a actuar i assegurar i millorar el sistema escolar català. Casals ha explicat que des de la coordinadora es farà el possible per 'evitar que ens distreguin amb reaccions i defenses' i ha defensat que 'hi farem front però continuarem avançant per defensar un model del quan n'estem molt orgullosos'.

Cargando
No hay anuncios

Les darreres sentències del Tribunal Suprem que qüestionaven el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya han estat l'excusa per poder tirar endavant aquesta coordinadora i unir forces per evitar qualsevol regressió en matèria lingüística a les escoles. La coordinadora Somescola.cat neix també, després d'una reunió entre les mateixes entitats, i el president del Govern, Artur Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el passat 25 de gener.

Somescola.cat comença amb un espai web on els internautes podran consultar el manifest, comprovar quines entitats i associacions s'hi ha adherit i adherir-s'hi també, tant pel que fa a les entitats socials i educatives, com a títol individual. La coordinadora també tindrà un interlocutor a la conselleria de Cultura per tal de poder pactar possibles accions per dur a terme. De moment, i a proposta de la Plataforma per la Llengua, s'està estudiant la possibilitat d'organitzar un acte festiu a favor de la llengua catalana, i que tingui dimensió col·lectiva i de país.