Societat 31/05/2018

Una esllavissada manté tallada la L-913 a Vilanova de Meià

El despreniment es va produir aquest dimecres al vespre

Acn
2 min

LleidaUna esllavissada manté tallada des d'aquest dimecres al vespre la carretera L-913 a Vilanova de Meià (Noguera). Una pedra de grans dimensions va caure sobre la via al voltant de tres quarts de nou del vespre, segons informa el Servei Català de Trànsit. Des d'aleshores, la circulació està interrompuda entre els quilòmetres 2 i 2,5 i en tots dos sentits de la marxa.

Aquest dijous a les set del matí han començat els treballs per esmicolar la roca i posteriorment retirar tota la runa que talla la carretera. La idea és que dissabte ja pugui estar la carretera reoberta. Si és possible, aquest dijous al vespre es podria obrir parcialment, però només si hi ha garanties de seguretat pels veïns.

La hipòtesi que sona amb més força és que no s'obri al trànsit fins dissabte. Ho ha anunciat l'alcalde del municipi, Xavier Terré, després de valorar la situació amb els tècnics de la Diputació de Lleida. Terré ha assegurat que ha estat una sort que la pedra no agafés algun vehicle ja que es tracta d'una carretera de 8 quilòmetres que uneix el municipi amb el Pallars Jussà i està molt transitada, tant per veïns que hi tenen finques i granges, com per excursionistes i escaladors ja que la zona és molt coneguda per aquestes pràctiques. L'alcalde també ha explicat que durant el mes de maig han comptabilitzat tres despreniments de roques, menors, en diferents vies locals, tots ells provocats per l'elevada pluviometria d'aquesta primavera.

L'alcalde ha explicat que ara hi ha una sèrie de veïns ''perjudicats'' perquè no poden arribar tant aviat a les seves finques i granges i han d'anar a fer un tomb de més de 50 quilòmetres, passant pel port de Comiols. Una vegada s'hagi solucionat el problema d'aquest despreniment, els tècnics de la diputació valoraran si hi ha algun altre punt perillós a la zona.

stats