Societat 19/12/2014

Un empresari arruïnat estavella un cotxe amb dues bombones de butà contra la seu del PP a Madrid

L'home, natural de Bronchales (Terol), ha assegurat als agents que es troba desesperat després d'haver-ho perdut tot

Ara / Agències
2 min
El cotxe que s'ha encastat contra la seu del PP de Madrid / PP

MadridUn home ha estavellat aquest divendres a primera hora un cotxe carregat amb bombones de gas butà i sacs amb adob industrial a la seu del PP a Madrid, al carrer Génova. En ser detingut, l'home ha explicat a la policia que ha comès l'acció perquè està arruïnat.

L'arrestat, identificat com a Daniel Pérez B., de 37 anys i natural de Bronchales (Terol), ha assegurat als agents que era empresari i que es trobava desesperat després d'haver-ho perdut tot. L'alcalde de Bronchales, Francisco Nacher, ha explicat a Efe que el detingut està solter, procedeix d'una família "absolutament normal" i que no aparentava tenir "greus problemes econòmics", tot i que ell sí que "portava uns anys a l'atur".

L'home ha aconseguit ficar el cotxe, un Citroën Xantia, a l'entrada de la seu del PP i tècnics especialistes en desactivació d'explosius (Tedax) han trobat en el seu interior dues bombones de gas butà i diversos sacs que contenien adob industrial de la marca Afos.

Segons fonts de la investigació, aquest adob té components que podrien ser utilitzats com a explosiu, especialment en contacte amb combustible, encara que finalment no s'ha produït cap deflagració.

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat en declaracions a Esradio que el cotxe ha arribat "fins a les escales" que condueixen a la sala de premsa i que gairebé ha atropellat una empleada de neteja perquè circulava a una velocitat "increïble" .

Ha explicat que ha irromput a la seu del PP a través de la vidriera i ha travessat l'entrada fins a arribar a l'escala que condueix a la primera planta. Aguirre ha indicat que el detingut ha assegurat que al cotxe hi havia en uns sacs "una carmanyola amb un detonador" que havia de fer explosió en un termini d'una hora, fet que no s'ha produït.

La Policia Nacional ha desallotjat la zona, ha establert un ampli cordó i ha desplaçat diverses unitats d'intervenció, a més dels Tedax. També s'hi han personat efectius de bombers i diversos helicòpters han sobrevolat l'indret.

A més, per motius de seguretat i a petició de la Policia Nacional s'ha interromput des de les 07.22 hores el servei de metro a la línia 4 entre les estacions de Goya i San Bernardo, i els trens no paraven a la d'Alonso Martínez de les línies 5 i 10. Així mateix, s'han tallat tots els accessos al carrer Génova tant per al trànsit com per als vianants, la qual cosa ha provocat un col·lapse de circulació.

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha atribuït en declaracions a RNE l'acció a "una decisió esbojarrada" d'una persona que està "desequilibrada". L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha demanat "tranquil·litat" i "esperar a saber exactament què és el que ha induït aquesta persona a estavellar-se contra Génova".

stats