Societat 14/06/2012

Els municipis imploren a Mas i Rajoy que no retallin les ajudes a les escoles bressol

La Federació de Municipis de Catalunya demana la intervenció "urgent" de Mas perquè el Govern compleixi el "compromís" de 1.000 euros per plaça. L'Associació Catalana de Municipis en culpa el govern de Rajoy

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLa Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha demanat una trobada i la intervenció "urgent" del president de la Generalitat, Artur Mas, per exigir que compleixi el "compromís" pel que fa a l'aportació a les escoles bressol municipals.

En roda de premsa després d'una reunió amb 200 alcaldes i regidors de municipis de Catalunya, el president de la federació, Manuel Bustos, ha rebutjat l'aportació de 875 euros anuals per plaça d'escola bressol perquè ha considerat que és "injusta" i "no compleix els compromisos" del departament d'Ensenyament d'abonar, com a mínim, 1.000 euros, que era l'últim anunci fet per la conselleria.

La FMC considera que la trobada amb Mas s'ha de produir com a màxim en 15 dies perquè la situació és "dramàtica".

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques aposta per redefinir un nou model d'escoles bressol públiques catalanes

La comissió d'Ensenyament de l'ACM també s'ha reunit aquest dijous per valorar l'anunci de l'aportació de la Generalitat a les escoles bressol públiques i aportar propostes des del món local. L'ACM aposta per redefinir el model d'escoles bressol perquè sigui més sostenible econòmicament en costos i mantenir la garantia de qualitat educativa. En aquesta línia, l'ACM insta al govern espanyol a dotar d'una partida pressupostària l'ensenyament de 0 a 3 anys, que es podria destinar a la creació de beques socials.

La comissió d'ensenyament de l'ACM ha proposat també que s'equiparin les condicions de les escoles bressol municipals amb les de la Generalitat quan ambdues coexisteixin en un mateix municipi, de forma que el pressupost dedicat a l'educació infantil s'administri amb criteris objectius entre totes les llars d'infants de titularitat pública (municipals, consorcis i Generalitat).

La comissió d'Ensenyament de l'ACM proposarà als ens locals la creació de tarifes socials en funció de la renda familiar, repartint l'esforç de les famílies d'una forma més equitativa.

stats