SOCIETAT
Societat 27/10/2011

Fiscalia de Barcelona estudia la documentació dels 'nens robats' però encara no farà exhumacions

Les investigacions a Catalunya van començar més tard que a Madrid, on ja s'han començat a fer exhumacions per comparar l'ADN de pares i fills

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona està estudiant les històries clíniques que va sol·licitar sobre els 104 casos de 'nens robats' que investiga, després de haver pres declaració a tots els afectats, però encara no farà exhumacions de cossos.

La Fiscalia de Madrid, que va començar les investigacions abans que a Catalunya –les primeres denúncies de possibles 'nens robats' es van presentar a Madrid–, començarà a fer exhumacions de cadàvers per comparar l'ADN de pares i fills i esbrinar si els nadons van morir o van ser robats. El fiscal en cap de Madrid, Eduardo Esteban, va explicar aquest dimecres que en més del 90% dels casos el probable es que no hi hagi restes perquè els cossos van ser enterrats a fosses comuns.

Fonts judicials catalanes expliquen que falten històries clíniques per estudiar, que ni tan sols han arribat a Fiscalia, i que encara passarà un temps fins que es procedeixi a exhumar cossos. A més, avisen que serà molt difícil identificar on estan aquest cossos. El procés d'instrucció dels 'nens robats' és molt complicat, ja que serà difícil identificar els culpables i judicialitzar el cas. Tot i així la Fiscalia segueix treballant intensament.

stats