Societat 05/10/2018

El govern de Colau es mostra "obert a estudiar" una plaça 1 d'Octubre a Barcelona

Pisarello diu que el "canvi" es farà si hi ha una "clara implicació del teixit veïnal i comercial"

Acn
1 min
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, en roda de premsa

BarcelonaEl primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, s'ha mostrat aquest divendres "obert a estudiar" una futura plaça amb el nom 1 d'Octubre a la ciutat. Pisarello ha dit que el govern municipal "estudiarà" aquesta possibilitat sempre que hi hagi una "clara implicació del teixit veïnal i comercial".

Després que el districte de Nou Barris hagi impulsat el canvi de nom de l'avinguda de Borbó pel d'avinguda dels Quinze, el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament ha admès que l'1 d'octubre és una data "rellevant" per a la ciutat, però ha explicat que hi ha una normativa municipal que estableix que hagi de passar un cert temps des que succeeix un esdeveniment fins que s'incorpora al nomenclàtor de la ciutat.

Si fos així, la plaça 1 d'Octubre de Barcelona s'uniria a la gran quantitat d'espais públics que s'han dedicat a la jornada del referèndum de l'1-O. De fet, aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari, es van dur a terme nombroses inauguracions de places 1 d'Octubre arreu del territori català.

stats