SOCIETAT
Societat 14/05/2012

El govern espanyol endurirà les penes per als agressors sexuals

El ministeri de Justícia introduirà la "custòdia de seguretat" per mantenir a la presó els violadors perillosos fins a un màxim de 10 anys després de complir condemna. La mesura ja s'aplica a països com Alemanya o França

Acn
2 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha afirmat que endurirà les penes per als agressors sexuals i els reincidents. Amb la "finalitat de combatre la perillositat dels delinqüents agressius, violadors i pederastes als quals la llei no permet imposar penes indefinides", el ministeri està estudiant una modificació del Codi Penal per incloure una nova mesura de seguretat que s'afegirà a la llista fixada a la reforma del 2010. Es tracta de la "custòdia de seguretat", que consisteix a mantenir a la presó els agressors sexuals perillosos un màxim de 10 anys després de complir condemna, mesura que ja s'aplica a Alemanya, el Regne Unit, França, Àustria, Suïssa o Dinamarca.

En una nota de premsa, el ministeri de Justícia ha informat que Gallardón ha explicat avui a Antonio Castillo, pare de la jove assassinada el gener del 2009 a Sevilla, que els agressors sexuals veuran endurides les penes per diversos delictes comesos.

La "custòdia de seguretat" consisteix en una "mesura privativa de llibertat" que serà imposada pel tribunal en funció de la perillositat de l'autor del delicte. S'inclourà en la mateixa sentència en la qual es fixarà la pena de presó que correspongui i tindrà una durada màxima de 10 anys, si bé únicament es mantindrà mentre es perllongui la perillositat del penat.

"Aquesta mesura podrà ser imposada en el cas de delictes greus que comportin violència o intimidació, delictes contra la llibertat sexual, així com quan existeixin antecedents per altres delictes greus o es reincideixi després de complir la condemna, i sempre que, a més a més, es cregui convenient la seva imposició després de fer un pronòstic individualitzat de perillositat del pres", concreta la nota de premsa.

El ministeri de Justícia també ha informat de la intenció de suprimir la figura del delicte continuat en els delictes de naturalesa sexual, i que es limitarà la seva aplicabilitat en tots els casos amb la finalitat d'oferir als tribunals un marc legal que permeti ajustar la gravetat de la pena al nombre de delictes comesos i a la gravetat d'aquests.

La detenció il·legal amb desaparició forçada, sobretot en els casos amb motivació sexual i amb víctimes menors, també es veurà agreujada perquè la pena que s'imposi s'adapti millor a la gravetat de la conducta comesa.

stats