Societat 11/06/2014

El Govern rebutja les prospeccions a la costa però avisa que no té competències per aturar-les

ICV-EUiA demana més fermesa per defensar el medi ambient i el futur del turisme

Europa Press
1 min
APROFITAR OPORTUNITATS  El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va esperonar les empreses que encara no s’han internacionalitzat a iniciar l’aventura exportadora, però en mercats que registrin un creixement més elevat que els països europeus.

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha dit aquest dimecres que al Govern no li agraden les prospeccions marítimes que s'estan fent al nord de la costa catalana perquè no responen "a l'estratègia energètica que necessita el país".

En una intervenció davant del ple del Parlament, ha criticat que la tècnica proposada per a les prospeccions "pot tenir un impacte important sobre el fons marí", i ha assegurat que el Govern està al costat dels agents del territori que s'oposen a aquestes pràctiques.

Tot i la crítica, però, Puig ha avisat que la Generalitat no hi pot fer res perquè no té competències en aquesta matèria, i ha censurat que el Ministeri d'Indústria per haver rebutjat totes les peticions que ha formulat el Govern català perquè es facin més controls, més estudis i una comissió de seguiment.

El diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal ha avisat que les prospeccions "rebenten els peixos del mar" ja que tenen una importantíssim impacte mediambiental, i ha exigit al Govern que no s'escudi en que no té competències per inhibir d'aquest tema.

L'ecosocialista ha demanat a la Generalitat la mateixa oposició a les prospeccions que han demostrat els governs autonòmics de canari i balear i ha exigit un compromís explícit de l'Executiu català contra "l'especulació dels rapinyaires" que actuen contra la costa catalana.

stats