Societat 04/10/2013

Iniciativa i PSC reclamen l'aturada de les centrals nuclears catalanes arran dels terratrèmols

Iniciativa demana a la Comissió Europea i al govern espanyol que paralitzin el projecte de magatzem de gas submarí, i els socialistes catalans ho demanen al Consell de Seguretat Nuclear (CSN)

Acn
1 min
Joan Herrera (ICV) davant de l'Ajuntament d'Alcanar

AlcanarEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha demanat la paralització immediata de l'activitat de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs arran de l'episodi sísmic que pateixen les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat provocat pel magatzem de gas submarí Castor. Unes hores més tard s'hi ha sumat el PSC amb un comunicat que reclama el mateix al Consell de Seguretat Nacional (CNS).

Recordant el precedent de Fukushima i el fet que les condicions de seguretat a les nuclears catalanes "no són les millors", el líder ecosocialista s'ha dirigit tant al Govern com a l'executiu espanyol perquè actuïn ràpidament en aquest sentit davant el "perill múltiple" que suposa la generació d'energia nuclear en aquestes condicions.

Paral·lelament, ICV ha demanat a la Comissió Europea que paralitzi el Castor, i que el Banc Europeu d'Inversions renunciï a finançar-lo.

stats