Societat29/03/2019

L'Hora del Planeta apagarà els llums de 400 municipis de l'Estat

La iniciativa busca conscienciar sobre el canvi climàtic i fer una crida al compromís ambiental

Ara/efe

BarcelonaEls edificis i monuments més emblemàtics de l'Estat apagaran els llums durant una hora, de les 20.30 h a les 21.30 h, aquest dissabte amb motiu de l'Hora del Planeta, la iniciativa que el Fons Mundial per la Natura (WWF) va començar fa dotze anys a Sydney (Austràlia) per lluitar contra el canvi climàtic. A l'Estat, 400 municipis i monuments com la Pedrera, el Palau Reial de Madrid o la Torre del Oro de Sevilla ja s'han sumat a aquest gest simbòlic.

L'Hora del Planeta s'ha convertit en "un moviment que va molt més enllà" d'apagar el llum, ha explicat Miguel Ángel Valladares, del WWF, entitat que espera tornar a sumar milions de ciutadans a tot el món. Valladares ha insistit que aquest gest simbòlic connecta "centenars de milions de persones" i els demana reflexionar sobre "el que pot fer cadascú per evitar la destrucció de la natura".

Cargando
No hay anuncios

Tres nous reptes

Aquest any, la iniciativa suma un triple repte: no menjar carn, no consumir plàstics i no emetre CO2. Amb aquestes novetats, el Fons Mundial per la Natura vol "impulsar una sèrie d'hàbits que vagin més enllà d'apagar el llum" i, "superant el símbol", assenyalar i afrontar els problemes que causen el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Cargando
No hay anuncios

En el cas del repte del dia sense carn, es tracta de subratllar "l'enorme ocupació de terrenys del sistema alimentari, de l'agricultura i de la ramaderia intensives", ja que les seves activitats s'estenen pel "34% de la superfície terrestre i comporten la destrucció d'ecosistemes, l'emissió de CO2 i la reducció dels recursos hídrics". El dia sense plàstic pretén recordar que "cada any més de 100 milions de tones" de brossa d'aquest tipus acaben a la natura, motiu pel qual "cal eliminar els plàstics d'un sol ús" i reduir el consum d'aquest material en general.

Cargando
No hay anuncios

L'Hora del Planeta va començar l'any 2007 a Sydney (Austràlia), on s'estima que més de dos milions de persones van col·laborar amb la seva apagada a un estalvi d'entre el 2% i el 10% de l'energia consumida a la ciutat. Aquest any, s'espera que les aportacions particulars de la ciutadania ajudin a frenar la pèrdua de biodiversitat.