Societat 10/03/2011

Comença a jutjar-se a partir de dilluns la trama de corrupció per les llicències a l'Eixample

Segons els ministeri fiscal, el principal responsable és un inspector tècnic de llicències d'aquest barri barceloní. Entre els altres acusats hi ha funcionaris i enginyers.

Acn
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona jutjarà durant tota la setmana que ve el cas de la trama de corrupció al voltant de la tramitació de llicències d'obres al districte de l'Eixample. Entre els acusats hi ha funcionaris i enginyers, que extorsionaven els propietaris dels locals per tramitar les llicències sense els preceptius permisos. Un dels enginyers acusats és Joaquín Q.M., imputat també en la trama de corrupció dels prostíbuls Riviera i Saratoga que va destapar una situació similar al districte de Ciutat Vella. La fiscalia demana de dos a tres anys de presó pels delictes de negociacions prohibides a funcionaris, falsedat documental, tràfic d'influències i obstrucció a la justícia.

Segons el ministeri fiscal, el principal responsable del grup és Eduardo C.C., inspector tècnic de llicències de l'Eixample, que treballava com a enginyer en un despatx privat, cosa que era incompatible amb el seu lloc de treball públic. Com a funcionari coneixia les peticions de llicències de diversos locals, com restaurants, hotels, pensions, cases de massatges, salons recreatius. Quan algun local no obtenia la llicència per deficiències en l'immoble, els captava com a clients del seu despatx d'enginyeria, i els oferia la possibilitat d'obtenir la llicència pagant diverses quantitats, que podien arribar als diversos milers d'euros.

Per fer això, comptava amb la col·laboració del seu cunyat, també enginyer tècnic, d'un exfuncionari, del citat Joaquín Q.M., igualment enginyer, i diversos empresaris, així com un advocat. Justament aquest advocat hauria pressionat una dona que coneixia els fets perquè no ho desvelés davant la justícia.

stats