Tribunals

Condemnen un osteòpata a 42 anys de presó per abusar sexualment de 23 dones

L'home va aprofitar la confiança de pacients embarassades per fer-los tocaments sense consentiment

ARA
2 min
Una sala de massatges

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat un osteòpata a 42 anys de presó per agredir sexualment 23 pacients entre el 2013 i el 2016. L'home va fer tocaments sense consentiment a les parts íntimes a dones embarassades o que acabaven de tenir un fill, aprofitant-se de la confiança que les dones hi tenien com a professional.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés Efe, l'home va fer tocaments que no tenien relació amb el tractament sol·licitat per les víctimes, d'una de les quals va arribar a abusar sexualment a les set visites que li va fer. L'advocat de les víctimes explica que les pacients "tot i sentir-se estranyes a les sessions, intentaven autoconvèncer-se que eren pràctiques procedents i ho justificaven en trobar-se en un entorn professional protegit i davant d'un professional que a més tenia bona reputació".

En aquest sentit, el tribunal sosté que l'osteòpata "va dur a terme una sèrie d'actuacions l'única finalitat de les quals va ser satisfer les seves apetències sexuals" en dues consultes. Una la tenia en una clínica privada situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona i l'altra era un espai que havia obert a casa seva, a Sant Cugat del Vallès. També constata que, arran d'aquests abusos sexuals, les dones van patir "danys morals i psicològics", tal com va quedar acreditat amb les proves pericials practicades durant la vista oral.

La Fiscalia demanava 111 anys

Davant aquests fets, el ministeri fiscal havia sol·licitat una pena de 111 anys de presó: 10 anys per un delicte d'abús sexual continuat amb penetració, 56 per set delictes d'abús sexual amb penetració, 39 més per tretze delictes d'abús sexual i 6 per dos delictes d'abús sexual continuat. Finalment, però, l'Audiència de Barcelona ha condemnat l'osteòpata a 42 anys de privació de llibertat.

La sentència també dicta que l'home pagui una indemnització d'entre 1.000 i 5.000 euros a les víctimes en concepte de responsabilitat civil. Ara com ara l'osteòpata ja no exerceix i fa anys que s'ha donat de baixa com a col·legiat.

stats