L’art de la xocolata artesanal

Les figures artístiques per la mona són les protagonistes aquests dies a l'obrador del pastisser Oriol Balaguer

Ara
04/04/2015

BarcelonaEntrar en un obrador del pastisser Oriol Balaguer és endinsar-se en el món de la bomboneria i la xocolata. Hi elaboren de forma artesanal tot tipus de productes relacionats amb la xocolata com rajoles i bombons, però aquests dies, sobretot, hi fan figures artístiques per la mona.

L’Oriol Balaguer fa més de 10 anys que es dedica a la pastisseria i des de llavors ha rebut nombrosos guardons com el de millor pastisser de Catalunya, el de les millors postres del món, o el més recent, el premi al millor croissant artesà de mantega d’Espanya el 2014. Ell té molt clar que per elaborar una bona xocolata cal treballar amb una matèria primera excel·lent: “Quin és el secret? Un gust intens de xocolata, un post gust també intens i que trenqui bé. En el nostre ofici, tot i que el disseny és important, al final, mana el gust” ha explicat Balaguer.

Cargando
No hay anuncios

En els seus obradors tot el procés és artesanal. Primer fonen la xocolata i després se’n fa el procés de temperament, és a dir, es posa a la temperatura adequada per poder-la treballar i amb motllos i patronatges donen formen al disseny que han ideat prèviament.

L’Oriol assegura que té la sort de treballar amb un producte que agrada gairebé a tothom, tant petits com grans, i que a més, permet crear un ampli ventall de postres molt diferents. “Hi ha un component, que és la teobromina que genera felicitat, endorfines. Qualsevol persona que menja xocolata, el primer que generes és un somriure” ha explicat el pastisser.

Cargando
No hay anuncios

Per aquesta Setmana Santa, Balaguer ha creat un nou disseny. Es tracta d’un ou trencadís inspirat en Gaudí, que conviu a les estanteries de la seva pastisseria amb altres figures més infantils. Ara només cal endur-se-les a casa per poder gaudir d’unes postres molt dolces.