CRISI DEL DEUTE
Societat 19/11/2011

Els mercats donen un respir a l'economia en la jornada de reflexió

Després d'una setmana de pressió sobre el deute espanyol, amb la prima de risc fregant el límit del rescat financer, el tancament dels mercats el cap de setmana dóna una treva a l'espera del resultat del 20N

Ara
1 min
La disbauxa dura tot l'agost, no fa ni un mos. Tot s'agreuja més, la prima de risc passa els 500 punts, per celebrar-ho junts

BarcelonaEl final de la campanya electoral de les eleccions espanyoles ha estat marcat per les pressions dels mercats sobre el deute espanyol, una tensió que avui troba un respir gràcies al tancament dels mercats durant el cap de setmana.

La intervenció ahir del Banc Central Europeu (BCE) comprant deute va relaxar lleugerament la prima de risc espanyola, que havia arribat al llindar del rescat financer (per sobre dels 500 punts) a mitja setmana. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany va tancar finalment ahir a 441 punts.

En aquest parèntesi del cap de setmana, se celebrarà la jornada electoral del 20N demà diumenge i el resultat se sotmetrà dilluns a una primera avaluació dels mercats en l'apertura de les borses.

Malgrat la ministra d'Economia, Elena Salgado, va dir ahir que les solucions per aquesta onada de tensions que afecta l'eurozona han de venir d'Europa, la CE va ser taxativa i va dir que Espanya "s'ha d'ajudar a ella mateixa" amb noves reformes.

Sigui qui sigui el vencedor de les eleccions espanyoles, el seu primer pas haurà de ser llançar un missatge convincent a Europa per alleujar la desconfiança que s'ha instal·lat al mercat envers l'economia espanyola.

stats