Societat 03/09/2017

Detenen una dona de fer feines que robava joies a les àvies a Esparreguera

La detinguda, de 52 anys, va aconseguir 1.700 euros amb els objectes robats

Ara
1 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

BarcelonaAprofitava que netejava en cases de senyores grans per robar-los les joies i vendre-les després en establiments de compravenda d'or. Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de nacionalitat espanyola, de 52 anys i veïna d'Esparreguera, com a presumpta autora de dos furts a dues dones d'edat avançada que vivien soles en aquest municipi del Baix Llobregat.

La investigació es va iniciar a començaments del mes d'agost, amb una denúncia de furt d'una senyora de 77 anys al seu domicili. La dona, que vivia sola, hauria estat víctima del furt de totes les joies que tenia al joier, valorades en uns 1.500 euros aproximadament. La víctima sospitava de la dona de la neteja, que li anava a casa un cop per setmana.

La segona víctima no s'havia adonat del robatori

Els investigadors van fer gestions amb l'empresa que tenia contractada la treballadora domèstica i van esbrinar que també l'havien enviat a un altre domicili del municipi d'Esparreguera. En aquest altre domicili també hi vivia sola una dona gran i amb la mobilitat molt reduïda. Els agents es van posar en contacte amb aquesta altra dona gran, de 72 anys, que en revisar el joier es va adonar que li faltaven diverses joies i uns 250 euros de la còmoda de l'habitació.

Així mateix, els agents van comprovar que durant els mesos de febrer a agost la treballadora domèstica hauria fet vuit vendes de joies que pertanyien a les víctimes en un establiment de compravenda d'or del municipi, on hauria arribat a cobrar més de 1.700 euros. Finalment, els investigadors van detenir la dona de la neteja i la van traslladar a comissaria. La detinguda va passar a disposició judicial i el jutge va decretar-li llibertat amb càrrecs.

stats