Societat 15/11/2017

La Policia Nacional fa 21 detencions per la baralla entre ultres el 12-O davant del bar Zurich

Es van enfrontar membres del Yomus i ultres del València, del Hooligans Vallés (del Sabadell) i del Frente Atlético que havien anat a la manifestació unionista

Ara
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional espanyola ha arrestat a Madrid i a Barcelona 21 joves com a presumptes autors dels delictes de desordres públics i baralla tumultuària el 12 d'octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Un cop acabada la manifestació unionista d'aquell dia, dos grups d'ultres del futbol que havien anat a la ciutat per participar-hi es van enfrontar i van destrossar la terrassa del bar Zurich.

En la seva nota de premsa, la Policia Nacional parla d'un enfrontament entre membres de "grups radicals d'ideologia similar, tot i que enemistats entre si en pertànyer a diferents equips de futbol". Segons fonts amb dades sobre l'incident, aquest diari ja va publicar al seu moment que l'enfrontament era entre seguidors d'extrema dreta del Yomus, ultres del València, del Hooligans Vallés (del Sabadell) i extremistes del Frente Atlético.

Els ultres es van pegar entre ells i es van llançar taules i cadires en un moment en què a la plaça hi havia molta gent. Segons la Policia Nacional van causar "pànic entre els vianants" i en els avalots va resultar ferit un guàrdia urbà. Una estona més tard els Mossos d'Esquadra van identificar a la rambla de Catalunya 25 sospitosos d'haver participat en els avalots.

Durant tota la jornada del 12 d'octubre els Mossos van identificar 53 persones en els dispositius de seguretat que havien desplegat a Barcelona per prevenir incidents en les manifestacions. Al voltant de les 9.30 h, agents dels Mossos també van identificar al carrer Gran de Gràcia 28 persones a les quals van confiscar punys americans, passamuntanyes i cadenes. Estaven vinculats amb l'organització neonazi Hogar Social.

stats