Societat
Societat 20/02/2012

El cap de policia de València titlla els estudiants d'"enemics"

Justifica l'actuació policial per "l'agressivitat" dels nois que es manifestaven

Efe
1 min

ValènciaEl cap superior de la policia de València, Antonio Moreno, ha tractat avui els estudiants que es manifestaven per protestar per la retallada com a "l'enemic". Preguntat en roda de premsa pel nombre d'efectius que tenia desplegats, ha respost: "No és prudent revelar a l'enemic quines són les meves forces".

Moreno ha justificat aquesta tarda les càrregues policials contra els estudiants –molts d'ells menors d'edat– per "l'agressivitat" amb la qual, segons ell, actuaven els nois. Segons el cap de policia, si la setmana passada l'actuació policial "va ser moderada i proporcionada", aquesta tarda els manifestants han actuat amb "un plus d'agressivitat" que ha portat els agents policials a donar "una resposta equitativa".

El cap de policia ha acusat els manifestants de bolcar contenidors, llançar ampolles contra els policies i "han arribat a escometre físicament" els agents. Per tancar la discussió, ha remarcat que només l'autoritat judicial pot valorar la proporcionalitat de l'acció policial.

stats