Societat 21/03/2012

Recoder troba "fora de lloc" el rescat d'autopistes de Madrid i insta el PP a començar per Catalunya

El Govern admet que no hi podrà fer res si hi ha un acord entre l'Estat i les empreses però considera "inadmissible" que no s'actuï primer allà on els peatges ""suposen una càrrega més elevada per als ciutadans en temps i diners"

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, creu que si el Govern decideix finalment rescatar autopistes en fallida hauria de començar per Catalunya, que és on els peatges "suposen una càrrega més elevada per als ciutadans en temps i diners". En aquest sentit, el conseller ha admès que el Govern no hi podrà fer res si hi ha un acord entre l'Estat i les concessionàries, però que la proposta de Foment "si fos veritat, estaria fora de lloc i seria inadmissible". La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir la pròxima posada en marxa d'una sèrie de mesures per a reequilibrar les concessions d'autopistes de peatge en fallida, com l'ampliació de terminis, fusions i modificacions legislatives. El ministeri, a més, no descarta nacionalitzar aquelles concessions que es trobin en una situació crítica. Recoder, que aquest matí ha visitat les obres de construcció de la línia 9 del Metro, ha reconegut que el Govern espanyol "té un problema" i ha entès que el Ministeri es plantegi mesures com aquesta.

Ha subratllat, no obstant això, que si el Govern decideix finalment que ha de rescatar autopistes, "hauria de començar per allà on els peatges suposen un preu i una càrrega més alta per als ciutadans en temps i diners", com és a Catalunya.

stats