Societat 26/06/2018

Tres dels investigats per violar una noia a Molins de Rei van al·legar haver mantingut relacions consentides amb ella

Els homes estan en llibertat provisional però tenen prohibit acostar-se a la víctima

Montse Riart
3 min
Concentració de protesta aquest dilluns a Molins de Rei

BarcelonaTres dels sis homes investigats per agredir sexualment una noia a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei el 19 de maig van al·legar davant la jutge que van mantenir relacions sexuals amb ella però que van ser consentides, segons ha pogut saber l’ARA. Els homes van declarar als jutjats el passat 22 de juny. Fonts pròximes a la investigació consultades per aquest diari asseguren que els altres tres investigats van negar qualsevol relació amb els fets. La titular del jutjat d’instrucció 1 de Sant Boi de Llobregat els ha deixat en llibertat amb càrrecs però els ha intervingut el telèfon mòbil per buscar imatges o converses relacionades amb els fets.

La jutge va acordar les mesures cautelars que li havia demanat la fiscalia: els va prohibir comunicar-se i acostar-se a la víctima –que és major d'edat–, els va retirar el passaport i a cinc els va ordenar que es presentessin periòdicament als jutjats. Tots estan investigats per un delicte d'agressió sexual a l'espera del que determini la investigació a mesura que avanci.

La noia ha declarat fins a quatre vegades a la comissaria i als jutjats. En tots els casos ha mantingut la mateixa versió, que apareix en l'escrit de la jutge al que ha tingut accés aquest diari: Cinc homes "desconeguts" que anaven en un cotxe la van abordar després d'haver sortit de la discoteca. Dos d'ells van baixar del vehicle, la van agafar "violentament" i la van ficar "al maleter". Després de 15 minuts, quan la van treure del vehicle, es trobava "en un descampat", on assegura que els homes la van agredir sexualment reiteradament mentre la tenien agafada.

Finalment la van deixar en un altre punt des d'on ella hauria arribat caminant a l'aparcament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Boi de Llobregat. Un usuari, que consta com a testimoni a la causa, la va trobar "espantada, desorientada i avergonyida", amb la roba esparracada, i es va oferir a acompanyar-la a l'estació. D'allà la van traslladar a l'Hospital de Sant Boi amb la roba trencada i molt angoixada. L'exploració al centre va constatar l'existència de catorze lesions, totes elles "compatibles amb el relat" de la víctima, explica l'escrit de la jutge.

Busquen fotos i converses al mòbil

Els investigadors estan revisant els telèfons mòbils dels investigats per buscar fotografies, vídeos i converses sobre el dia dels fets. Va ser un dels investigats qui va dir que algun dels altres denunciats havia "gravat fotos i vídeos" de la suposada agressió sexual múltiple, que a ell li havien arribat al mòbil i que "les havia esborrades". Els investigadors han situat el mòbil d'aquest home en un punt diferent en el moment que calculen que s'hauria produït l'agressió denunciada, sense que això descarti encara totalment la seva implicació.

Els tres investigats que van declarar haver mantingut relacions sexuals amb la noia però consentides també van negar haver fet fotografies o vídeos amb el mòbil. Ara els Mossos estan intentant recuperar tots els arxius esborrats dels terminals intervinguts i repassen les converses de Whats App, en un procés similar al que es va seguir en la investigació del cas de la Manada.

En el seu escrit, la jutge justifica la llibertat provisional pels acusats perquè "el risc" que puguin fugir de la Justícia es "minimitza" amb la retirada del passaport i l'obligació de comparèixer periòdicament als jutjats establerta per a cinc d'ells. També argumenta que, amb la intervenció del telèfon mòbil, s'evita "l'alteració substancial" de noves proves del cas, per part dels investigats.

Tot i així conclou que existeixen "indicis racionals" de la implicació dels investigats en un delicte d'agressió sexual que considera "greu" i que hi ha "risc per la integritat física i psicològica" de la denunciant i més ara que amb l'aixecament del secret de sumari els denunciats han tingut accés"a les dades personals de la víctima, "com ara el domicili, la filiació i el número de telèfon", que els permetria localitzar-la. Per això ha prohibit a cinc d'ells acostar-s'hi i comunicar-s'hi per qualsevol mitjà, advertint-los que en cas que ho facin els enviarà a la presó.

stats