Societat 02/12/2011

L'Hospital de Sant Pau vol ampliar l'ERO a 219 treballadors més

Presentarà al·legacions a l'expedient aprovat la setmana passada per Empresa i Ocupació. El comitè d'empresa rebutja la decisió del centre

2 min

L'Hospital de Sant Pau presentarà al·legacions a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal aprovat la setmana passada pel departament d'Empresa i Ocupació per tal de que s'ampliï a 219 persones més, segons han explicat fonts del centre. Aquests treballadors se sumarien als 1.397 als quals se suspendrà temporalment el contracte durant 15 dies i els afectats finals serien 1.616. D'aquesta manera l'empresa vol "compensar" el fet que l'autoritat del treball no li hagi acceptat suspendre durant 15 mesos el contracte a 36 persones. L'hospital lliurarà les al·legacions el proper dilluns davant de l'autoritat de treball i ha assegurat que pretén "seure a negociar" amb el comitè d'empresa.

A mitjans de setembre, l'Hospital de Sant Pau va presentar un ERO temporal que inicialment afectava un total de 1.491 treballadors, 1.428 amb una suspensió de 15 dies i 63 amb una suspensió de 15 mesos. A començaments de novembre, el centre va reduir la proposta d'ERO, que va passar a ser de suspensió de contracte durant 15 dies per a 1.377 treballadors i de 15 mesos per a 36 més.

Finalment, el Departament d'Empresa i Ocupació va decidir autoritzar el passat dimecres 23 de novembre un ERO temporal de suspensió de contractes per a 1.397 treballadors de la plantilla del Sant Pau durant 15 dies, aplicable en el període comprès entre la data de la resolució i el 31 de desembre del 2012.

Ara, el centre ha decidit presentar al·legacions "tal i com preveu la llei" per ampliar aquest ERO final aprovat de tal manera que afecti 219 persones més. La voluntat però és "obrir un període de consultes amb els treballadors" per decidir com aplicar finalment totes aquestes mesures.

El comitè d'empresa ha contestat que rebutja aquesta nova proposta d'ampliació i ha assegurat que la direcció del centre "s'ha presentat aquest divendres amb una llista dels treballadors afectats", segons ha informat UGT a través d'un comunicat. El sindicat s'ha negat "a cap negociació ja que no s'ha demostrat que sigui necessària cap regulació d'ocupació a l'hospital". El comitè d'empresa ha considerat "molt greu" que la direcció del centre presenti aquesta proposta una setmana després que Empresa i Ocupació aprovés l'expedient, així com "que no tingui suficient amb un ERO temporal que ja afecta 1.397 treballadors durant 15 dies".

UGT ha reiterat que "en cap moment va quedar demostrat que el primer expedient fos necessari". El centre hospitalari ha remarcat però que no es tracta d'un nou ERO sinó d'una ampliació del primer a través de la presentació d'al·legacions que "preveu la llei".

stats