Societat 06/11/2013

Taller per integrar persones amb malalties mentals

La Fundació Tres Turons ha format durant deu mesos quinze participants en la subtitulació i audiodescripció per a persones cegues i sordes

Ara
1 min

BarcelonaDes de febrer de 2013, quinze alumnes han participat al taller d'accessibilitat audiovisual de la Fundació Tres Turons. El curs, adreçat a persones amb malalties mentals, té per objectiu fer treballs de subtitulació i audiodescripció per a persones cegues i sordes, així com facilitar la integració social i laboral d'aquest col·lectiu.

Després de deu mesos de treball, la fundació certifica que el funcionament del taller és tot un èxit. Fins ara, els usuaris han pogut aprendre nous coneixements i adquirir habilitats i, de retruc, han ajudat a millorar la qualitat de vida d'altres persones amb discapacitat. Així mateix, la iniciativa també ha servit de trampolí laboral per a alguns participants.

Concretament, han participat en l'elaboració dels subtítols d'una obra del mini-Grec i d'altres obres dels teatres Goya, Romea o Nacional. A més, actualment també tenen un nou projecte per fer l'audiodescripció d'una exposició al nou Born Centre Cultural, que donarà feina puntual a dos alumnes. Aquests encàrrecs, alguns d'ells remunerats, són una pràctica real per a molts dels seus usuaris.

La Fundació Tres Turons és una entitat social del districte d'Horta-Guinardó que des de fa anys treballa per facilitar la integració social i laboral de les persones amb trastorns mentals.

stats