SOCIETAT
Societat 29/01/2013

Tres detinguts per haver estafat més d'un milió d'euros en una fundació per a discapacitats de Sabadell

Els arrestats són el president, la directora i el cap de taller, que també van defraudar 450.000 euros a la Seguretat Social

Acn
1 min

SabadellEls Mossos d'Esquadra han detingut els responsables de la Fundació Privada Clavell de Sabadell per haver-se apropiat més d'un milió d'euros i cometre un frau de 450.000 euros a la Seguretat Social. La fundació es dedica al treball per a persones amb discapacitat. Els detinguts són el president, la directora i el cap de taller de la fundació, que se'ls acusa dels delictes d'administració fraudulenta, contra la seguretat social, contra la hisenda pública, contra els treballadors, falsificació de documents i apropiació indeguda. La investigació es remunta a principis del mes de gener del 2012 quan la fiscalia de Sabadell va rebre una denúncia per part de pares i tutors legals de diversos participants de la fundació, que asseguraven que els havien enganyat.

Segons les denúncies, se'ls havia convençut perquè constessin com a avaladors en préstecs demanats per la directora de la fundació, que després no havia fet front als pagaments. En el transcurs de la investigació també s'ha pogut determinar que la fundació, amb l'únic objectiu de rebre més ajudes econòmiques de les que li pertocaven, havia manipulat el cens de persones amb discapacitats ajudades per la fundació.

L'operació policial l'ha dirigida el jutjat d'instrucció número 4 de Sabadell i la fiscalia de Sabadell. Està previst que els detinguts passin aquest dijous a disposició judicial.

stats