Societat30/09/2012

"El turisme mèdic ajuda a compensar la pèrdua d'ingressos públics"

L.b.

BARCELONAA ningú se li escapa que el turisme mèdic és una bona font d'ingressos; per a les clíniques privades, però també per als hospitals concertats. L'Hospital Sant Joan de Déu és un dels centres que rep pacients estrangers a través de Barcelona Centre Mèdic.

Tot i ser una institució privada, la majoria de la seva activitat és pública, gràcies al concert amb el CatSalut. No obstant això, manté un petit percentatge d'activitat privada que ara vol impulsar per compensar la pèrdua d'ingressos públics. "I els beneficis reverteixen sobre la part pública", explica Rubén Díaz, director mèdic de Sant Joan de Déu. Un miler dels pacients actuals arriben per la via privada i, d'aquests, només una desena part corresponen a l'anomenat turisme mèdic . "Però ho volem potenciar", diu Díaz, tot i que reconeix que el turisme sanitari pediàtric "representa un volum petit". "És menys del 10% del turisme mèdic", afegeix. Els tractaments més habituals són ortopèdics, per combatre l'escoliosi i processos quirúrgics, així com segones opinions.

Cargando
No hay anuncios

El president de Barcelona Centre Mèdic, Fernando Echevarne, creu que "pot ser una via de finançament per a la sanitat pública". "Són ingressos per a l'administració, nosaltres fem de gestors i som una associació sense ànim de lucre", afegeix.

Barnaclínic, un cas apart

Cargando
No hay anuncios

L'Hospital Clínic compta amb una àrea de sanitat privada dins de les mateixes instal·lacions: Barnaclínic. La seva directora, Tatiana Cabré, reconeix que el mercat rus té potencial "i és molt bo per a Catalunya". "Aquests pacients consideren que els nostres hospitals ofereixen prestacions d'alt nivell tecnològic i de complexitat a preus de mercat", explica.

No obstant, a diferència d'altres centres com l'Hospital Quirón i la Clínica Teknon, no reben gaire pacients de l'Est -BCM hi deriva els casos més complexos- però estan buscant "posicionar-se en aquest mercat", diu Cabré. Com que Catalunya és pionera en trasplantaments, opina: "Els trasplantaments són una prestació que podem oferir perquè tenim molta experiència i molts bons resultats però hem de ser curosos per seguir els mateixos controls que aquí".