EDUCACIÓ
Societat 14/10/2011

La Unesco proposa que els bons mestres cobrin més

Més de la meitat de països europeus ja tenen bonificacions en el sou dels professors per incentivar la qualitat de l'ensenyament

Sònia Sánchez
1 min
EN AVALUACIÓ PERMANENT La proposta persegueix premiar els docents que obtinguin més bons resultats a través d'una sèrie de proves d'avaluació als alumnes. A la imatge un professor imparteix una classe d'economia a l'Escola Garbí de Barcelona.

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'assessor de polítiques educatives de la Unesco Francesc Pedró ha proposat a Barcelona, en una jornada sobre polítiques educatives de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Educatives que el sou dels mestres inclogui un complement per recompensar la qualitat i l'eficiència de la seva tasca docent.

El complement, que ja està previst en la llei d'educació de Catalunya (LEC), aniria en la línia del que ja fan la meitat dels països d'Europa i els Estats Units, amb millores de sou d'entre un 30 i un 50% del salari base.

Els sindicats de mestres catalans han reconegut a l'ARA que estan disposats a debatre la mesura, però han reclamat reflexió diàleg i consens, perquè no estigui subjecta als canvis de govern.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats