Societat
Societat 26/04/2012

Els universitaris convoquen una vaga que coincidirà amb la cimera del BCE a Barcelona

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública es manifestarà contra l'augment de les taxes universitàries

Efe
1 min

BarcelonaLa Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa estudiants i professors, ha convocat una vaga estudiantil contra l'augment de les taxes universitàries per al 3 de maig que ve, dia en el qual se celebrarà a Barcelona la cimera del Banc Central Europeu (BCE).

Fonts de la PUDUC han explicat que la data de la vaga es va decidir abans que es conegués la celebració de la reunió del BCE a Barcelona però han ressaltat que la protesta té relació amb aquesta cimera, la qual reuneix els governadors dels bancs centrals europeus.

La Plataforma exigeix la paralització del decret aprovat recentment pel govern espanyol que augmenta el preu de les taxes universitàries perquè, segons la seva opinió, els nivells de copagament de les matrícules que s'exigiran provocaran l'"expulsió" de molts joves dels estudis universitaris.

Davant la previsió que es produeixin incidents durant la cimera del BCE del 3 de maig, el govern espanyol i el català blindaran Barcelona amb 7.000 agents entre mossos, policies nacionals i guàrdies civils.

Cal recordar també que el govern estatal ha restablert els controls policials a les fronteres després d'haver suspès temporalment l'espai Schengen.

stats