SOCIETAT
Societat 21/02/2012

Fernández Díaz titlla de "lapsus" que el cap de la policia de València qualifiqués els estudiants d'"enemics"

El ministre de l'Interior investigarà si hi ha hagut "excessos" en les càrregues policials. Diu a Catalunya Ràdio que compareixerà al Congrés si ho demanen els partits, i no descarta fer-ho a petició pròpia "quan la situació es calmi"

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha titllat de "lapsus 'linguae'" que el cap de la policia de València, Antonio Moreno, hagi definit els estudiants com "l'enemic", aquest dilluns en una roda de premsa. "Interpreto el que volia dir, però ho ha dit d'una manera molt desafortunada", ha admès el titular d'Interior en una entrevista a Catalunya Ràdio. "He parlat amb els seus superiors, no amb ell", ha explicat.

Fernández Díaz ha dit que com a ministre ha de defensar la policia "com a institució", però s'ha compromès a investigar si hi ha hagut excessos en l'actuació de la policia. També ha assegurat que, entre els manifestants, hi havia grup violents, "no el cos d'estudiants", ha precisat.

El ministre de l'Interior compareixerà al Congrés dels Diputats, si ho demanen els grups parlamentaris, per donar explicacions sobre les càrregues policials, i tampoc descarta fer-ho a petició pròpia. El ministre espera que la situació es tranquil·litzi després de la polèmica que ha generat l'actuació policial a l'Institut Lluís Vives. "Després de la tempesta ve la calma", ha dit Fernández Díaz, que ha assegurat que treballarà perquè la situació torni a la normalitat "amb intel·ligència, prudència i control en l'ús de la força".

Els enfrontaments van acabar amb 26 detinguts, alguns d'ells, menors d'edat, i 17 ferits. Les càrregues han provocat moltes crítiques entre els partits de l'oposició del País Valencià i diverses organitzacions, i també una allau de reaccions a les xarxes socials. Els estudiants protestaven per les retallades del govern valencià i pels excessos en l'actuació policial de la setmana passada. El PSOE ha demanat la compareixença del ministre de l'Interior al Congrés dels Diputats.

stats