POLÍTICA CULTURAL
Cultura 19/09/2012

Defensem la Cultura es constitueix per buscar alternatives a "les retallades pures i dures"

La plataforma aposta per anar al Parlament Europeu perquè defensi la cultura i posi un límit màxim a l'IVA

Acn
2 min

BarcelonaLa plataforma Defensem la Cultura s'ha constituït formalment aquest dimarts, tal com es va aprovar a l'assemblea del 3 de setembre passat. Pere Camps, director de Barnasants, ha afirmat, en declaracions a l'ACN, que la plataforma vol "lluitar contra les retallades en el terreny cultural, que va des de l'ensenyament fins a anar a un museu". En aquest sentit, ha declarat que l'objectiu de Defensem la Cultura és "buscar unes alternatives diferents a les retallades pures i dures que mantinguin els pilars de l'estat de benestar". Una de les iniciatives de la plataforma és anar al Parlament Europeu i que defensi la cultura i posi un límit màxim a l'IVA.

En l'assemblea del 3 de setembre passat es van aprovar tres línies d'actuació centrades a lluitar contra les retallades a cultura, lluitar contra l'augment de 13 punts de l'IVA i buscar la coordinació amb les plataformes i/o organitzacions similars que hi hagi a la resta d'Europa per elaborar una proposta perquè el Parlament Europeu declari d'interès general la cultura i posi un límit màxim a l'IVA dels productes i les activitats del sector.

Pere Camps, de Barnasants, ha explicat que el pas següent a la constitució de la plataforma, que ha recalcat que és transversal, és l'elaboració d'un manifest a partir d'una comissió elegida i de la realització d'un argumentari que expliqui "per què és un desastre l'augment de l'IVA i per què s'ha de defensar la cultura". Camps ha definit l'assemblea d'aquest dimarts com "un acte fonamentalment organitzatiu per crear les bases per a la presentació del manifest".

D'entre les crítiques ha assenyalat que "la pujada de l'IVA al sector de la cultura és un desastre que comportarà pèrdues de llocs de treball". De fet, ha acusat el govern del PP de portar a terme "una revenja ideològica pel paper jugat històricament en general, i en concret per la guerra de l'Iraq".

Pel que fa al Parlament Europeu, ha indicat que "Europa ha dit moltes vegades que la cultura és fonamental" i per això aposten per anar la cambra europea, després d'arribar a consensos amb altres associacions i persones implicades en el sector en d'altres països, perquè facin una resolució en favor de la cultura i posin un límit màxim a l'IVA.

stats