CINEMA
Cultura 23/03/2011

Acaba el rodatge d''Històries de Bruguera'

El documental de Prats sobre la casa creadora d''El Capitán Trueno' o 'Mortadelo y Filemón' arriba demà a la seva fi, recuperant l'escenari de creació d'aquestes històries

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els antics treballadors de l'editorial Bruguera participaran demà en el final del rodatge del documental Històries de Bruguera, que dirigeix Carles Prats a Barcelona. Aquesta última sessió es tancarà al Centre Cívic del barri barceloní del Coll, on es trobava la seu editorial. Produït per Sinfín, amb la participació de TV3, el documental reconstrueix la història i l'impacte de la mítica editorial, d'on van sortir algunes de les grans creacions de la cultura popular espanyola, com el Capitán Trueno, Mortadelo y Filemón, Carpanta, Zipi y Zape, Las hermanas Gilda o Anacleto Agente Secreto.

Tot i que molts testimonis ja han aportat el seu granet de sorra en anteriors sessions de rodatge, aquest últim dia serà un homenatge als que van ser part imprescindible d'aquella gran aventura editorial. Durant dècades, l'editorial Bruguera va omplir els quioscs amb les seves revistes, i els seus autors van ser reis de la cultura popular. L'equip d'Històries de Bruguera mostrarà aquest dijous a tots els participants del rodatge alguns fragments del documental, en procés de postproducció.

stats