Còmic
Cultura 05/04/2013

Mor Carmine Infantino, un dels grans dibuixants del còmic de superherois

Va ser l'artífex de la renovació de Flash que va encetar l'Era Platejada del gènere a mitjans dels anys 50. També va ser responsable editorial de D.C. Comics durant una gran etapa

Ara
2 min

BarcelonaSi Marvel tenia Jack Kirby, D.C. a Carmine Infantino. El llegendari dibuixant i editor nord-americà, un dels grans noms del gènere, ha mort als 87 anys.

Infantino va ser una peça fonamental de l'editorial D.C., la propietària de personatges com Superman o Batman. A mitjans dels anys 50, el dibuixant va ser l'artífex de la renovació d'un dels personatges clàssics de l'editorial, Flash. En mans d'Infantino, Flash va canviar de nom i d'uniforme i va encetar una nova etapa a partir del número 4 de la sèrie 'Showcase', un moment que els historiadors assenyalen com el principi de l'Era platejada del còmic de superherois nord-americà.

El dibuixant també va revitalitzar els còmics de Batman i d'Adam Strange, aportant un dibuix més realista i trencant amb la simplicitat dels còmics de la dècada dels 40. Infantino també va contribuir a crear personatges mítics de la casa com Black Canary, Barbara Gordon, Deadman o Animal Man. El 1961, a les pàgines de Flash, el dibuixant va contribuir a crear un dels còmics més importants de la història de D.C: 'Flash of two worlds', que reunia el Flash de l'Era Platejada amb el de l'Era Daurada, introduint el concepte d'universos múltiples que l'editorial va explotar a fons durant les següents dècades.

El 1967 Carmine Infantino es va convertir en director artístic de l'editorial i més tard es va convertir en responsable editorial del segell, fitxant per a D.C. alguns dels autors més interessant dels moment com Denny O'Neil i Neil Adams, que van revolucionar el còmic de superherois dels anys 70 fent madurar el gènere al llarg de la dècada dels 70. El gran cop d'efecte d'Infantino durant aquesta etapa va ser el fitxatge de Jack Kirby, el creador de personatges com Capità Amèrica, Hulk, els X-Men i Els 4 fantàstics.

stats