LITERATURA
Cultura 12/04/2012

Sierra i Fabra guanya el premi Barcanova

Jordi Nopca
1 min

BARCELONA.Jordi Sierra i Fabra ha guanyat la desena edició del premi Barcanova amb L'estrany . "Fa 40 anys que publico. En aquest temps he fet 400 llibres, he venut 10 milions d'exemplars i he guanyat 30 premis literaris", deia ahir Sierra i Fabra durant la presentació en societat d'una altra novel·la vencedora.

"El nen pot ser lliure inventant un món que no existeix -recordava l'autor-. Al país imaginari on L'estrany es desenvolupa hi ha un cop d'estat militar. La novel·la té vincles amb la meva pròpia biografia. Encara recordo quan, durant la postguerra, el meu pare em deia: «Som pobres», «No aixequis mai el cap», «No parlis en català perquè tindràs problemes». Quan va arribar el moviment hippie se'm va obrir tot un altre món!" La força creativa de Sierra i Fabra li ha permès obrir una fundació a Colòmbia per a joves escriptors. A partir de l'any que ve tindrà seu barcelonina.

Dotat amb 22.000 €, el premi Barcanova ha recompensat un autor que fins ara tenia poques novel·les al catàleg del segell editorial. El llibre finalista -que s'ha emportat 7.000 €- ha estat De rondalla , de l'escriptor alcoià Francesc Gisbert. "Abans d'escriure has d'aprendre a escoltar -explicava ahir-. El meu primer contacte amb la literatura van ser els contes que m'explicava l'àvia".

stats