ECONOMIA
Economia 07/06/2011

Aconseguir una taxa d'atur com la de 2007 requereix 3,5 milions de llocs de treball

El president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, ha afirmat que per a generar una ocupació suficient seran necessaris augments anuals del PIB superiors al 2% o inclús del 2,5%

Efe
1 min

MadridEl president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, ha dit avui que per a aconseguir la taxa d'atur de l'últim trimestre de 2007 (8,6%) és necessari crear 3,5 milions de llocs de treball en deu anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la presentació de la Memòria sobre la situació socioeconòmica i laboral d'Espanya de 2010, Peña ha afirmat que per a generar una ocupació suficient seran necessaris augments anuals del PIB superiors al 2% o inclús del 2,5%.

Tot i que el CES ha augurat que el 2011 no es destruirà ocupació, ha insistit que la tasca per recuperar-la és "de tal magnitud" que "el país" s'hi ha de dedicar de forma "exclusiva".

Segons la memòria del CES, el 2010 els costos laborals unitaris han caigut l'1,6% respecte a 2009, el que significa, segons Peña, que s'ha produït una moderació salarial "significativa" en un període marcat pel repunt de la inflació, menys consum i una reducció del volum de crèdit concedit.

stats