Economia 23/06/2011

Alstom despatxarà la meitat de la plantilla de Santa Perpetua de la Mogoda

La companyia presenta l'expedient de regulació d'ocupació anunciat i vol eliminar 390 llocs de treball de la planta vallesana

Acn
1 min

Santa Perpètua de la MogodaAlstom despatxarà 390 treballadors per reduir la plantilla de la planta de Santa Perpetua de la Mogoda. La direcció de la companyia francesa finalment ha presentat aquest dijous l'Expedient de Regulació d'Ocupació per l'extinció d'aquests llocs de treball del centre de producció del Vallès, on treballen 792 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els representants dels treballadors, contraris a la mesura, han convocat una vaga indefinida contra aquest ERO. Els sindicats creuen que l'actual ERO temporal, amb una reducció del 70% de reducció de la jornada, que finalitza la seva vigència el setembre de l'any que ve, ja és suficient per adaptar-se a la reducció de comandes.

Els sindicats UGT i CCOO consideren que la rescissió de 390 llocs de treball, el 49% de l'actual plantilla, és una mesura ''innecessària'', ja que la direcció podria desplegar un conjunt de mesures ''no traumàtiques'' que podrien fer front a la situació actual de l'empresa, marcada per la caiguda de les vendes.

Els sindicats mantenen que prèviament a la presentació de l'ERO d'extinció, la direcció havia de presentar un pla de viabilitat que definís quin futur té la planta de Santa Perpetua de la Mogoda, per tal d'acordar la dimensió de la plantilla que es requereix per executar-lo. Els sindicats creuen que el pla industrial requerirà, ''amb tota seguretat'' una plantilla molt pròxima a les dimensions de l'actual.

Pel sindicats, el compliment dels desitjos de la direcció de la companyia suposaria ''la pràctica desaparició'' de la indústria ferroviària a Catalunya.

El 18 de maig passat els treballadors d'Alstom ja es van manifestar pels carrers de Barcelona per rebutjar aquest ERO i reivindicar la indústria ferroviària a Catalunya.

stats