Economia 26/09/2012

Montoro recrimina a CiU que voti en contra del fons de liquiditat i que després Catalunya s'hi aculli

El ministre lamenta que CiU demani oficialment el rescat autonòmic el mateix dia que convoca eleccions i anuncia que l'Estat atorgarà en els propers dies el primer tram d'ajudes de 500 milions pel venciment de deute a curt termini que té Catalunya

Ara / Efe
2 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha recriminat aquest dimecres a CiU i al PSOE que hagin presentat al Senat vetos al Fons de Liquiditat Autonòmica, alhora que les comunitats on governen, com Catalunya i Andalusia, han sol·licitat finançament d'aquest mecanisme per poder fer front al seu deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro els ha fet aquesta crítica al Senat, en la seva defensa de la modificació de la llei orgànica d'estabilitat pressupostària per adaptar-la als requeriments del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que aquest dimecres vota la cambra alta.

Ha anunciat que "ahir a la nit el Ministeri d'Hisenda va rebre formalment la sol·licitud de Catalunya de adherir-s'hi mecanisme, el FLA, el mateix dia que el consell executiu de govern d'aquesta comunitat anunciava eleccions anticipades". I ha afegit, anunciant el primer tram de l'ajuda a Catalunya, per un valor total de 5.000 milions. "Malgrat aquesta incoherència, des del govern atendrem els pròxims dies el venciment a curt termini que té Catalunya i que

ascendeix gairebé a 500 milions d'euros".

El ministre els ha demanat a tots dos grups parlamentaris que facin un "gest de coherència" en la votació final i es sumin al govern. El PSOE i CiU ja van votar en contra de la modificació la setmana passada al Congrés. No obstant, CiU sí va votar a favor de la llei d'estabilitat -que permet sancionar i intervenir autonomies- quan el Congrés la va aprovar a la primavera.

Montoro els hi ha reclamat que deixin seves polítiques "reducionistas i aïllacionistes" perquè es doni el primer pas per vèncer la crisi, que és tan llarga i tan negativa. "Demano coherència i que les forces polítiques deixin els posats i els dobles llenguatges que danyen la imatge d'Espanya en un moment tan difícil per finançar-nos", ha afegit.

stats