Economia 31/07/2012

CatalunyaCaixa perd la primera sentència per vendre preferents

Un jutjat de Girona condemna l'entitat per haver venut el producte com si fos un dipòsit, i ara haurà de tornar 6.000 euros a la clienta

Efe / Ara
1 min
Els errors de CatalunyaCaixa

BarcelonaEl jutjat de primera instància número 3 de Girona ha declarat nul un contracte de compra de participacions preferents i ha condemnat l'entitat financera, CatalunyaCaixa, a tornar a una clienta els 6.000 euros que, sense saber-ho, va invertir en aquest producte financer d'alt risc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la sentència, feta pública aquest dimarts , el jutge Gonzalo Ferrer estima la demanda interposada per l'afectada, en entendre que va existir "vici de consentiment" en el contracte de compra de les participacions preferents, és a dir, un error en el consentiment de la clienta en el moment de subscriure l'adquisició. És per això que el magistrat declara la nul·litat de l'esmentat contracte i condemna CatalunyaCaixa a tornar a la clienta l'import de 6.000 euros que va invertir en les preferents i a abonar les costes processals.

Es tracta de la segona sentència judicial a l'Estat, i la primera a Catalunya, que anul·la la venda d'aquest producte.

Els advocats de l'afectada, Antoni Blanch i Andrés Ruiz, han explicat que la seva clienta va contractar les preferents a principi de 2010 "guiada per les convincents recomanacions d'un treballador d'una sucursal" de Girona.

L'empleat li va presentar les participacions com un producte similar a un dipòsit a termini fix, amb el capital i els interessos garantits i amb liquiditat immediata. No obstant això, les preferents són valors emesos per les entitats financeres que tenen caràcter perpetu (no tenen venciment) i la seva rendibilitat no està garantida. Es tracta d'un instrument complex i d'alt risc, podent-se perdre el capital invertit.

stats