FINANCES
Economia 18/09/2012

Fainé busca aliats a Alemanya per mantenir el control de CaixaBank

La Caixa vol conservar la majoria en el capital del seu banc, mentre que Brussel·les vol que es redueixi

Toni Garganté
1 min
El president de La Caixa i CaixaBank, Isidre Fainé, explica l'estratègia de futur en la junta d'accionistes del juny que va aprovar l'absorció de Banca Cívica.

BarcelonaEl text del memoràndum del rescat bancari espanyol explicita que les caixes que queden no podran mantenir una participació majoritària en el capital dels bancs que van crear fa escassament un any. Aquesta mesura afecta de ple La Caixa, la primera entitat del sector després de quedar-se amb Banca Cívica. L'entitat que presideix Isidre Fainé té actualment el 61% del capital de CaixaBank, però Brussel·les desitja que es redueixi per sota del 50%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El memoràndum de la Comissió Europea (CE) posa negre sobre blanc el desig de fa anys del Fons Monetari Internacional (FMI). Fins i tot fonts pròximes a La Caixa van reconèixer que ja coneixen les posicions de l'FMI des de fa anys. El que passa és que ara, amb tot l'enrenou del rescat financer, hi ha pressa. D'aquesta manera, Fainé, que també presideix la patronal espanyola de caixes (CECA), ha buscat complicitats a Alemanya i Àustria, els països on encara queden entitats d'aquesta mena.

Segons van explicar altres fonts del sector, La Caixa pressiona per formar una aliança amb la patronal alemanya DSGV i l'organització homòloga austríaca amb l'objectiu de mantenir la majoria a CaixaBank.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats